Tuesday, October 30, 2012

Iran: 30 oktober 2012

Iraanse media berichten dat twee iraanse oorlogschepen hebben afgemeerd in een haven aan de Rode Zeekust van Soedan.
Minder dan een week nadat de soedanese regering Israel ervan beschuldigde een luchtaanval op wapenfabrieken in Khartoum te hebben uitgevoerd, kwamen op 29 oktober het helicopter vliegdekschip “Kharg” en de kruiser “Shahid Naqdi” aan.
bron: rferl.orgOp 10 juli 1999 na de studentenopstand werd de University Computer Science student Saeed Zeinali, 22 thuis gearresteerd. Er werd hem 1 telefoongesprek met zijn familie toegestaan en daarna werd nooit meer iets over zijn verblijfplaats gehoord.
In de 14 daaropvolgende jaren is zijn familie van de ene autoriteit naar de andere doorgestuurd zonder dat men zelfs zei of hij dood is of nog leeft.
In 2010 zijn zijn moeder Akram Neghabi en zuster gearresteerd en hebben 2 maanden in ward 209 van de Evinprison gezeten nadat Akram Neghabi in september 2009 een interview had gegeven aan Voice of America over de vermissing van haar zoon.
bron: freedomessengerHet Iranian Christian News Agency, Mohabat News berichtte dat in Ahwaz vier bekeerde christenen tot 1 jaar gevangenisstraf zijn veroordeeld.
Hun namen zijn Farhad Sabokroh, de pastor van de AOG church of Ahwaz, zijn vrouw Shahnaz en twee andere bekeerden, Naser Zamen-Dezfuli en Davoud Alijani, die David wordt genoemd.
bron: freedomessengerCartoon 29


EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Van je vrienden moet je het hebben (Soedan).