Wednesday, October 31, 2012

Iran: meer 31 oktober 2012De Speciale Rapporteur voor de mensenrechten in Iran van de UN zegt in een interview met International Campaign for Human Rights in Iran (ICHRI) dat iedere dag dat journalisten in Iran in de gevangenis zitten, er voor Iran ergens in de wereld reputatieschade bijkomt.
In dit interview geeft hij advies aan Iran’s Human Rights Council, besprak de situatie van gevangen zittende journalisten en sprak zijn hoop uit voor het iraanse volk.
bron: iranhumanrights.org
Amnesty International bericht dat Nobelprijs winnaar Shirin Ebadi en zes mensenrechtenorganisaties zeggen dat Iran alle gevangenen toegang moet geven tot noodzakelijke medische zorg en bezoek van hun familie moet toestaan, zoals in internationale mensenrechtwetten is vastgelegd.
Amnesty International, Human Rights Watch, International Campaign for Human Rights in Iran, Reporters Without Borders (RSF), International Federation for Human Rights (FIDH), en Iranian League for the Defence of Human Rights (LDDHI), hebben met Ebadi, hun oproep vernieuwd om de vonnissen van vreedzame activisten te vernietigen en hen vrij te laten.
Journalisten, mensenrechtadvocaten en mensenrechtverdedigers die alleen op rekening van hun vreedzame aktiviteiten gevangen zitten zouden volgens Ebadi helemaal niet gevangen mogen zitten.
bron: amnestyusa.org


Mensenrechtorganisaties maken zich zorgen over vijf koerdische gevangenen die drie weken geleden naar een onbekende locatie zijn vervoerd en van wie niets meer werd gehoord.
Het gaat om Jehajir Badouzadeh (levenslang), Ahmad Tamoueh (15 jaar), Ali Ahmad Suliman (5 jaar ), Mustafa Ali Ahmad (10 jaar) en Yusuf Kaka-Mami (7 jaar) die veroordeeld zijn op aanklachten van samenwerking met PJAK.
bron: iranbriefing.net

Rapport over de massamoorden in de 80er jaren in Iran.

EAWorldViewDe amerikaanse blueszanger Mighty Sam McClain en de iraanse folk zanger Mahsa Vahdat hebben een samen een lied uitgevoerd dat opgedragen is aan de mensenrechtadvocaat Nasrin Sotoudeh.
Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ik vraag me af hoeveel invloed Ebadi eigenlijk heeft in Iran ...

christinA eijkhout said...

Sinds zij naar het westen heeft moeten vluchten zijn er natuurlijk veel minder directe dingen mogelijk, het zal weinig zijn, maar voor demensen is het belangrijk een stem in het buitenland te hebben .