Friday, October 19, 2012

Iran: en dit 19 oktober 2012

In de Shahroudgevangenis zijn op 18 oktober 2 mannen opgehangen.
De mannen heten A. A. , aangeklaagd voor het verhandelen van meer dan 3,975 kilogram heroine, en M. N. , aangeklaagd voor bezitten en handelen van 1,289 kilogram heroine.
bron: iranhr.netDe Kaleme website meldt dat de gevangen zittende mensenrechtenadvocaat Nasrin Sotoudeh sinds vorige week in hongerstaking is.
Haar echtgenoot zei dat er voortdurend problemen waren met bezoeken aan haar van haar gezin.Sinds september 2010 zit Sotoudeh gevangen en tot nu toe hebben de autoriteiten ieder verlof geweigerd.
Al 18 maanden  mogen alle politieke gevangenen geen telefoongesprekken voeren.
bron: iranbriefing.netEen official van de grootste iraanse huiskerkbeweging zegt dat de onlangs gearresteerde kerkleden in de gevangenis worden gemarteld.Bestuurslid van de iraanse huiskerk Firouz Khandjani. zegt dat de bezorgdheid vooral groot is voor 7 leden van de kerk die vrijdag 12 oktober naar de gevangenis zijn overgrbracht.
Volgens hem bestaat de indruk dat men de christenen wil laten bekennen dat zij aan akties die de veiligheid van de staat bedreigen, hebben meegewerkt.Hij sprak vanuit een geheime locatie met Bosnews en zei dat alleen al afgelopen maand in Iran 400 evangelische protestante christenen waren gearresteerd.
In Shiraz zijn deze Church of Iranleden gearresteerd: de leider van de huiskerk Mohammad Roghangir, bekend als 'Brother Vahid', Eskandar Rezaie, Bijan Haghighi, Mehdi Ameruni, Roxana Forughi en Shahin Lahooti.
bron: worthynews.com
Turkse media melden dat er 18 oktober bij Eleskirt, provincie Agri, weer een explosie heeft plaatsgevonden in de gaspijpleiding naar Iran.
Hierbij zouden 28 turken zijn gewond.
bron: rferl.orgTurkije heeft 11 mensen,, waaronder 2 iraniers aangeklaagd voor spionage.
Today's Zaman schrijft dat zij er van worden verdacht vertrouwelijke militaire documenten aan Iran te hebben verkocht.Allen op een na zitten in de gevangenis.
In de 115-pagina lange aanklacht worden zij aangeklaagd voor het verkrijgen en verkopen van vertrouwelijke documenten die cruciaal zijn voor de nationale veiligheid.
bron: freedomessenger.com


EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl
1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Turkije en Iran is ook een aardig spanningsveld aan het worden.