Thursday, October 18, 2012

Iran: meer 18 oktober 2012


De veiligheidsgevangene Mohammad Amin Agoshi, 53 die in de gevangenis van Zahedan zit,is een hongerstaking begonnen om te protesteren tegen het gebrek aan medische behandeling en zijn illegale ballingschap.
Hij was oorspronkelijk ter dood veroordeeld, welk vonnis later werd omgezet in 10 jaar gevangenis. Na aankondiging van zijn hongerstaking is hij meteen in isolatie geplaatst.
bron: iranbriefing.net


Veiligheidsagenten hebben in de provincie Fars de  leiders van 4 christelijke huiskerken gearresteerd. Volgens officiele iraanse media wordt via de huiskerken religieuze propaganda en missiewerk verricht.
bron: iranbriefing.net
Het iraanse hoofd van justitie zei woensdag dat in Iran alleen drugshandelaren, moordenaars, bewapende overvallers en verkrachters geexecuteerd worden en niemand wordt vanwege zijn of haar politieke overtuiging geexecuteerd.
Hij zei dit naar aanleiding van het rapport van Ahmed Shaheed, de UN special rapporteur voor mensenrechten in Iran.
bron: freedomessenger.com

De Revolutionary Guards ontkennen dat er een plan is om een olietanker te beschadigen om zo een milieuramp in de Straat van Hormuz te creeren.
Volgens Deputy commander General Hossein Salam is zo'n scenario niet nodig om hun taak uit te voeren.
bron: nowlebanon.com
In de provincie Yazd zijn 2 textielfabrieken gesloten waarbij minstens 50 werknemers zijn ontslagen.
Volgens het hoofd van de Union of Islamic Work in Yazd zijn de spanningen op de valutamarkt en de import van buitenlands textiel de oorzaak van deze en komende sluitingen.
bron: irandailybrief.com


EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Kan hij dat bewijzen? Geen executie van politieke gevangenen.

christinA eijkhout said...

natuurlijk niet, alle gevangenen die worden geexecuteerd worden drugshandelaar genoemd. De enige manier om te voorkomen dat een politieke gevangene in deze groep belandt, is het in de publiciteit houden van deze mensen.