Thursday, October 25, 2012

Iran: gearresteerd 25 oktober 2012

Mensenrechtadvocaat en nobelprijswinnaar Shirin Ebadi heeft in een rapport van september /oktober de mensenrechtsituatie in Iran besproken.
Volgens de website van Centre for the Defenders of Human Rights (CDHR) begint het rapport met het aanspreken van het uithuwelijken van meisjes, in het licht van de door de UN uitgeroepen Internationale Dag van het meisjes-kind op 11 oktober.
Volgens Ebadi is de situatie van meisjes in de rechtspraak erger dan alleen maar de problemen van het uithuwelijken.
bron: iranbriefing.net
De gevangen zittende mensenrechtadvocaat Nasrin Sotoudeh, die sinds 17 oktober in hongerstaking is, is overgebracht naar de ziekenzaal van Evinprison.
Volgens haar man was haar gezondheid voordat zij in hongerstaking ging al dermate verslechterd dat hij er bij haar op aangedrongen heeft niet te starten met een hongerstaking.
bron: banouyesabz.wordpress.com


Volgens bericht van Human Rights Activists News Agency (HRANA), zijn na de explosies in Chabahar, provincie Baluchistan verschillende mensen gearresteerd. Hieronder zijn: Kheir Mohamad Naroui, Ghalandar Amiri, Mohamad Amin Amiri en de echtgenoot van Kheir Mohamads zuster.
bron: freedomessenger
In Muchesh zijn 8 sunni koerden gearresteerd nadat zij waren opgeroepen op het politiebureau.
Hun namen zijn Ataollah Mohamadian, Asadollah Saed Mucheshi, Abedin Saed Mucheshi, Mehdi Saed Mucheshi, Ali Saed Panah, Fardin Saed Mucheshi, Saber Ayoubi en Hamed Awseti.
Zij zijn allen lid van de Maktab Koran.
bron: freedomessenger

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


No comments: