Wednesday, October 24, 2012

Iran: meer 24 oktober 2012


In de gevangenis van Zahedan zijn op zondag 21 oktober drie gevangenen opgehangen.
De mannen, Yahya Chari, Abdoljalil Kahrazehi en Abdolbaset Rigi zijn veroordeeld voor moharebeh door verbinding met terroristen.
Op 23 oktober zijn in de gevangenis van Qazvin 3 mannen opgehangen.
Hun namen zijn R. Ch.,27, H. Rh.,47 en H. S.,25.
Zij waren veroordeeld voor drugshandel
Wereldwijd zijn er internationale reakties op de executies van afgelopen zondag geweest. De noorse regering heeft zijn bezorgdheid uitgesproken en drie UN Special Rapporteurs publiceerden een verklaring.
bron: iranhr.net
Op 29 september zijn volgens International Campaign for Human Rights in Iran verschillende sunni koerden berecht zonder dat zij een advocaat mochten inschakelen, zij werden door rechter Moghisseh van Branch 28 van Tehran Revolutionary Court veroordeeld tot lange gevangenisstraffen.
Karikar Vali Hassan, 18, een inwoner van Javanrood in Kermanshah Province, was veroordeeld tot 15jaar gevangenis, and Nejad Omar Karim, ook uit Javanrood, was veroordeeld tot 8 jaar en Mohiaddin Aziz, een inwoner van Sanandaj, was veroordeeld tot 8 jaar gevangenis.
Zij maken deel uit van een grote groep sunnikoerden uit de gebieden rond Javanrood en Sanandaj die de afgelopen drie jaar zijn gearresteerd,
bron: iranhumanrights.org
De psychische gezondheid van de in Evinprison ward 350 gevangen zittende student Siavash Hatam is slecht.Hij is veroordeeld tot een jaar gevangenis en in beroep van een andere zaak is hij tot 4 maanden gevsngenis veroordeeld.
Hij is geschorst als student aan de Buali Sina University of Hamadan.
bron: iranbriefing.net


Cartoon 28


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Gelezen. Zal er de komende dagen niet van komen wegens verblijf in het buitenland. Vanaf maandag hoop ik de draad weer op te pikken.