Thursday, October 04, 2012

Iran: protest 4 oktober 2012


De vakbondsactivist Afshin Osanloo  heeft een brief vanuit de Rajaei Shahr gevangenis geschreven.
Hij vertelt daarin over zijn leven als vrachtwagenchauffeur en de slechte betaling en lange werktijden. Ook vertelt hij dat hij werd gearresteerd en na 1 jaar gevangenis tot 5 jaar gevangenis is veroordeeld op aanklacht van "bedreiging van de nationale veiligheid".Hij heeft geen toegang tot een advocaat gehad.
bron: missionfreeiran.org


3000 arbeiders uit Qazvin hebben in een brief aan de minister van werkgelegenheid, een verhoging van hun minimumloon gevraagd, die gebaseerd is op de inflatie en de behoeften van een gezin van 4 personen.
Volgens ILNA hebben meer dan 3000 arbeiders van Pars Carpet, Seven Diamonds, Ghoflkar, Isaco, Slicate, Alborz Starchco, Alborz Packaging, Niroo Mohareke, Farnakh, MahNakh, Naznakh, Tran Rise Retirees, Osveh Iran, Alvand Yarn, Ramo, Iran Choob, Nakh Alborz, Gas Control Pars, Tak Taz Motor, Qazvin Weaver’s LTD, Mahram, Pars Carton, de brief ondertekend.
Op 22 september is de vergadering van High Association of National Workers’ Central Union gehouden met daaropvolgend de verkiezing van het bestuur.
Hierbij zijn de volgende personen gekozen als algemene directeuren: Hassan Sadeghi, Norouz Rajab Boloukat, Parviz Moradi, Abdollah Mokhtari, Fathollah Bayat, Satareh Diba, Massoud Niazi, Fatemeh Vahdat, Haiedeh Mosafari, Kourosh Almasi en Mohammad Rahbar en Sohrab Ghanbari, Kamal Safai en Seyed Javad Mousavi als plaatsvervangers.
Zahra Sadeghi en Shahram Ghandchi zijn gekozen als auditor met Aziz Abdollahi als plaatsvervanger.
bron: iranlaborreport
Interview van International Campaign for Human Rights in Iran met Shirin Ebadi waarin zij spreekt over het nieuwe iniatief van de mensenrechtenrechtengroep van leraren en de iraanse regering oproept te luisteren en handelen naar de gerechtvaardigde wensen van de leraren.
De Be Voice of Iranian Teachers campagne heeft onlangs een lijst met namen van gevangen zittende leraren gepubliceerd.
bron: iranhumanrights.org

Gisteren is in Teheran heftig geprotesteerd tegen de voortdurende inflatie en de val van de rial.De Tehran Bazar werd gesloten en er waren demonstraties waar leuzen tegen de regering werden geroepen.
Er is ook sprake van meerdere arrestaties.Podcast 51

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

'It's the economy stupid!'

christinA eijkhout said...

De voornaamste oorzaak is mismanagement van diverse ministeries en natuurlijk de sancties. De wereldeconomische situatie heeft wat de inflatie betreft, weinig met Iran te maken. I.t.t. westerse landen laten vaak arabische en aziatische landen nog wel groei zien.