Monday, October 08, 2012

Iran: verder 8 oktober 2012


In Shiraz zijn op 7 oktober 5 mensen opgehangen.
Volgens bericht van justitie in de provincie Fars werden twee van de gevangenen in het openbaar opgehangen en drie in de gevangenis.
De namen waren A. P. veroordeeld voor vervoeren van 185 kilogram heroin en72 kilogram crack, A. K. veroordeeld voor verkopen van 39 kilo en 800 gram opium en het vervoer van 9 kilo en 960 gram opium, M. A. veroordeeld voor het vervoer van 4 kilo heroin, A. S. veroordeeld voor de verkoop van 29 kilo Marijuana en meer dan 14 kilo opium, en A. Z. veroordeeld voor het bezit van 2 kilo heroine.
bron: iranhr.net

In de nacht van zondag op maandag is bij de stad Dogubayazit in de turkse provincie Agri bij de grens met Iran weer een bomontploffing geweest in de gasleiding tussen Turkije en Iran.
De verantwoordelijkheid is opgeeist door de koerdische PKK.
Het is niet bekend hoe lang de herstelwerkzaamheden zullen duren.
bron: reutersDe cameraman van president Ahmadinejad die in Amerika overgelopen is heeft volgens DEBKAfile een schat aan foto's en videos van bezoeken van de president aan nucleaire sites.
De man is onder bescherming van de CIA naar een geheime plaats overgebracht.
bron: freedomessenger

Iraanse olieplatforms zijn in de afgelopen weken aangevallen door hackers. Volgens berichten zijn de aanvallen afgeslagen. Mohammad Reza Golshani, het hoofd van de afdeling information technology van de Iranian Offshore Oil Company,vertelde aan Mehrnews dat meerdere computersystemen van olieplatforms waren aangevallen.
bron: reuters


EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Turkije gaat toch ook niet betrokken raken bij de onrust in Iran?