Tuesday, November 06, 2012

Iran: dreiging 6 november 2012


De namen van de negen vrouwen die in hongerstaking zijn uit protest tegen de vorige week uitgevoerde razzia op de vrouwenafdeling van de Evingevangenis waarbij de vrouwen in de gevangenistuin moesten blijven, zijn: Bahareh Hedayat, Zhila Baniyaghoub, Mahsa Amrabadi, Hakimeh Shokri, Shiva Nazarahari, Zhila Karamzadeh Makvandi, Nazanin Deyhami, Raheleh Zokaei en Nasim Soltan-Beigi .
Nasrin Sotoudeh, die al in hongerstaking was is in eenzame opsluiting geplaatst en er is gedreigd de negen vrouwen ook te isoleren als zij hun hongerstaking niet afbreken.
bron: en.irangreenvoice.com, en.rsf.orgMehdi Hashemi, de zoon van voormalig president Ali Akbar Hashemi Rafsanjani is tengevolge van hartproblemen naar een ziekenhuis vervoerd.
De krant Donya-e-Eqtesad zegt dat hij nadat er een angiogram is gemaakt, weer teruggebracht wordt naar de gevangenis.
Op 24 september is Hashemi gearresteerd, een dag nadat hij naar Iran was teruggekeerd. Hij had na de verkiezingen van 2009 3 jaar in de UK doorgebracht.
bron: iranfocus.com

Maandagavond heeft de israelische premier Netanhyahu in een interview gezegd dat hij opdracht kan geven om een aanval op Iran's nucleaire installaties uit te voeren, als hij geen andere keus meer zou hebben.
Hij zei tevens dat als de sancties en andere internationale acties tegen Iran, niet het gewenste effect zouden hebben, hij zou doen wat noodzakelijk is om Iran van het krijgen van een atoombom af te houden, zelfs als hij daarmee tegen de wensen van de USA in handelt.
bron: trend.az


Het tribunaal in Den Haag heeft geoordeeld dat in Iran ten tijde van Khomeini in de 80er jaren grove mensenrechtschendingen zijn gepleegd.
Er zijn minstens 20.000 mensen omgekomen in die periode.Het onderzoek heeft 5 jaar geduurd.
bron: guardian

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Het was niet slim terug te keren.

christinA eijkhout said...

Nee, het leek wel mee te gaan vallen, zijn vader staat er weer ietwat beter op bij het regime