Monday, November 05, 2012

Iran: meer 5 november 2012De student aan de universiteit van Isfahan Davar Hoseini-Vojdaan is tot 6 jaar gevangenis veroordeeld.
Hij werd in december 2011 gearresteerd en heeft in eenzame opsluiting in ward 209 van Evinprison gezeten.
Na 4 maanden werd hij overgeplaatst naar ward 350. Hij is door branch 15 van de revolutionary courts veroordeeld, de aanklachten zijn onbekend.
bron: missionoffreeiran.orgDe iraanse staatstv heeft bericht dat Iran een nieuwe marinebasis bij Bandar-e Lengeh heeft geopend om het bezit van drie omstreden eilandjes in de Perzische Golf te bevestigen.
De eilandjes, - Greater and Lesser Tunb en Abu Musa liggen op een strategische plaats bij het begin van de Straat van Hormuz,en worden ook opgeeist door de United Arab Emirates (U.A.E.).
bron: rferl.org

Het Iran Cinema Organization (ICO) wil ook voor actrices die in het buitenland de hijab verplicht stellen.In de afgelopen jaren hebben iraanse websites meerdere malen foto's gepubliceerd van iraanse actrices zonder hijab.
bron: mehrnews.comIn een editorial in de hardlinekrant Keyhan heeft Hossein Shariatmadari harde kritiek op de openlijke meningsverschillen tussen officials.

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Dan worden die Iraanse filmsterren natuurlijk nooit beroemd ...