Sunday, November 25, 2012

Iran: meer 25 november 2012


De familie van de in voorarrest gestorven blogger Sattar Beheshti heeft tegen International Campaign voor Humanrights in Iran verteld dat in tegenstelling tot gedane beloftes om de verantwoordelijken van zijn dood te zoeken, zijn moeder een paar dagen na de begrafenis naar een notariskantoor is gebracht waar zij een formulier moest ondertekenen dat de verantwoordelijken vrijwaart.
Ook hebben zij geen toestemming gehad het lichaam te wassen en klaar te maken voor de begrafenis.
De autoriteiten hebben op 22 november verklaard dat Beheshti's dood aan "shock" te wijten was, maar hebben geen verdere inlichtingen gegeven.
bron: en.irangreenvoice.com

Het US vlaggeschip USS John C Stennis vaart in de buurt van de Strait van Hormuz om zich te voegen bij de rest van de amerikaanse vijfde vloot.
De opdracht is de belangrijke handelsvaarwegen in de regio open te houden, en bij escalatie van de verhouding met Iran te kunnen reageren.
bron: iranfocus.com

De Europese Unie dringt er bij Iran op aan om te stoppen met mensenrechtschendingen. De resolutie roept de iraanse autoriteiten op om alle politieke gevangenen vrij te laten, inclusief Sakharov Prijswinnaars Nasrin Sotoudeh en Jafar Panahi.
Alle gevangenen moeten toegang tot juridische ondersteuning en medische hulp hebben.
Iran zal vreedzame protesten en godsdienstvrijheid moeten toestaan.
Het Europese Parlement dwingt de iraanse autoriteiten om samen te werken met de internationale gemeenschap om de mensenrechtsituatie in het land te verbeteren en de UN Special Rapporteur for Human Rights in Iran, Dr Ahmed Shaheed toe te staan het land te bezoeken.
bron: freedomessenger.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Denk dat Iran nog meer onder de indruk is van de actie van de VS dan van de oproep van de EU.