Saturday, November 24, 2012

Iran: rechten... 24 november 2012The Observatory for the Protection of Human Rights Defenders, een gezamenlijk programma van de International Federation for Human Rights (FIDH) en World Organisation Against Torture (OMCT), vragen aktie voor de gevangen zittende mensenrechtadvocaat Nasrin Sotoudeh.
Zij heeft eindelijk in aanwezigheid van veiligheidsagenten bezoek van haar man en kinderen mogen ontvangen en weegt nog maar 43 kg en is nog steeds in hongerstaking.
bron: fidh.org


In de Guardian staat hoe iraanse activisten worden gestraft en geslagen omdat zij durven te spreken.
In 2010 werd Arash Sadeghi tijdelijk vrijgelaten uit de Evinprison. Na een paar dagen overvielen security agenten zijn huis waardoor zijn moeder, die alleen thuis was met een dochter, een hartaanval kreeg, waaraan zij een paar dagen later is gestorven.
Sadeghi vertelde tegen Roozonline dat zijn familie hem de schuld van haar dood gaf, hij werd weer gevangen gezet en sindsdien heeft hij meer dan 11 maanden in eenzame opsluiting, zonder toegang tot een advocaat gevangen gezeten.
Dit is slechts een van de gevallen.
bron: guardian.co.ukDe journalist en Secretary General van Advar Tahkim Vahdat Alumni Association Ahmad Zeidabadi is na zes maanden ernstige ziekte en herhaalde verzoeken van zijn familie op 17 november overgebracht naar een ziekenhuis in Teheran.Hij is aan zijn bed geboeid.
bron: iranhumanrights.org

De Bahai broers Saman Badii Arani en Ashkan Hadii Arani uit Karaj zijn twee weken geleden gearresteerd.
Tot nu zijn er geen nadere inlichtingen bekend.
bron: iranbriefing.net

Het bestuurslid van Tehran Bus Drivers Union Reza Shahabi, die een gevangenisstraf van 6 jaar uitzit, is naar een ziekenhuis gebracht waar hij een zes uur durende operatie heeft ondergaan.
Hierna is hij weer teruggebracht naar de gevangenis.
bron: iranbriefing.net


Cartoon 33

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl
2 comments:

Anonymous said...

[url=http://www.sarvajal.com]viagra[/url]

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Weer geen vroljk nieuws.