Thursday, November 29, 2012

Iran: meer 29 november 2012

Op 29 november komen in Wenen de International Atomic Energy Agency (IAEA) bijeen voor een nieuwe ronde gesprekken over Irans atoomfaciliteiten.
Dit naar aanleiding van een IAEArapport over het feit dat Iran spoedig meer centrifuges in gebruik zal nemen in de ondergronds Fordow facility.
bron: rferl.org


Op 28 november is het nieuwe oorlogschip Sina-7 warship op een marinebasis bij Bandar Abbas gepresenteerd.Dit schip bezit anti-scheeps raketten en is gemaakt in Iran.
Ook 2 Ghadir onderzeeers die raketten en torpedo's tegelijkertijd kunnen afvuren werden getoond.De iraanse staatstelevisie zei dat Navy chief Rear Admiral Habibollah Sayyari gezegd heeft dat Iran de nieuwste technologie moet bezitten om de grenzen te beschermen.
bron: rferl.org


De gewetensgevangene en senior woordvoerder voor de studenten alumni groep Daftar-e Tahkim-e Vahdat Abdollah Momeni mag geen bezoek ontvangen van zijn vrouw en kinderen.
Momeni is na de presidentsverkiezingen in 2009 waar zij presidentskandidaat Karroubi ondersteunden, tot 11 jaar en 4 maanden gevangenis veroordeeld. Hij zit op het ogenblik in ward 350 van Evin Prison.
Nadat hij een brief aan Supreme Leader Khamenei had geschreven waarin hij vertelde over zijn martelingen is hem verboden bezoek te ontvangen of verlof te krijgen.
bron: iranhumanrights.orgVolgens de berlijnse politie hebben woensdag ongeveer 30 mensen de iraanse ambassade in Berlijn aangevallen met stenen en verf. Zij zijn het gebouw niet binnengekomen en de politie heeft 10 mensen gearresteerd.
De reden voor de aanval is niet bekend. De duitse minister van buitenlandse zaken heeft zijn spijt betuigd over het incident.
bron: iranfocus.comEAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Het zal vast geen opfrisactie zijn geweest in Berlijn.