Wednesday, November 28, 2012

Iran: verder 28 november 2012

De mensenrechtcommissie van de UN heeft in een resolutie de martelingen in Iran bekritiseerd.Ook spreekt de resolutie bezorgdheid uit over de restricties die waren opgelegd aan de kandidaten van de verkiezingen in 2012 en vraagt aan de iraanse regering om in 2013 eerlijke presidentsverkiezingen te houden.
De resolutie komt volgende maand in stemming.
bron: rferl.org, iranhumanrights.org


Het International Atomic Energy Agency (IAEA) is gehackt waardoor de gegevens van meer dan 100 experts op de hackerswebsite Parastoo verschenen.
bron: thehackernews.comIn Mashhad zijn 11 bahai wegens propaganda tegen het regime tot 6 maanden gevangenisstraf veroordeeld.
Hun namen zijn: Fataneh Hajipour, Navid Nabili, Ezatallah Ahmadian, Negin Ahmadian, Shazad Khalili, Naghmeh Zabihian, Negar Malekzadeh, Behnaz Hadadzadeh, Horiyeh Mohseni, Arman Mokhtari, shayan Tafzali.
Ook werden Horiyeh Mohseni Negar Malekzadeh en Negin Ahmadian tot een boete van 300,000 Tomans veroordeeld voor het bezit van een satellietschotel en toebehoren.
bron: persianbanoo.wordpress.comDe iraanse politie heeft een gedeeltelijke aansprakelijkheid voor de dood van de blogger Sattar Beheshti geaccepteerd.
De politiechef van Teheran zei dat er onachtzaam gehandeld was doordat hem tranquillizers voorgeschreven waren die hij niet mocht innemen en doordat hij op een administratieve afdeling in plaats van op een plaats waar camera's hangen, gevangen zat.
bron: mehrnewd.comDe man van Nasrin Sotoudeh heeft gezegd dat haar lichamelijke toestand alarmerend slecht is.
Zij is sinds 17 oktober in hongerstaking.
bron: banouyesabz.wordpress.comOmid Behroozi, Afshin Karampour, Farshid Yadollahi en Amir Aslani 4 advocaten van Gonabadi derwishen krijgen geen medische behandeling hoewel zij deze dringend nodig hebben.Zij zitten in Evinprison.
 bron: persianbanoo.wordpress.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl
2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Gedeeltelijke aansprakelijkheid dus ook gedeeltelijke financiƫle genoegdoening?

christinA eijkhout said...

Daarom gaat het hier niet, aansprakelijkheid=schuld=straf.