Sunday, November 04, 2012

Iran: meer 4 november 2012

Volgens de website Melli-Mazhabi zijn in de afgelopen dagen 4 vrouwen ter dood gestenigd in Iran.Security agenten van justitie hebben de lichamen naar het Teheran Forensisch Instituut overgebracht.
Behalve de wonden aan hun hoofden en gezichten van de steniging vertonen hun lichamen ook tekenen van marteling en slagen. Volgens aanwijzingen zijn de vrouwen beschuldigd van het hebben van een illegale verbintenis en drugsgebruik. De familieleden van de vrouwen zijn niet naar het kantoor van de lijkschouwer gekomen om de lichamen op te halen.
bron: iranhr.net, persian2english.com
Op 23 oktober is de activist Ahmad Shah Rezai, gearresteerd toen hij onderweg was naar zijn National Military Service plaats.Sindsdien is niets meer van hem vernomen.
In 2010 was hij ook al eens gearresteerd.
Volgens een van zijn familieleden staat zijn arrestatie in verband met de arrestatie van 4 aktivisten in Karaj op 10 oktober.
In Karaj werden Babak Saran, Homan Armandi, Mehdi Samadi en Vahid Barghi gearresteerd.  Babak Saran en Vahid Barghi zijn inmiddels  vrijgelaten.
bron: freedomessenger


Het Women’s Committee van de National Council of Resistance of Iran roept internationale autoriteiten op om de levens te redden van de mensenrechtadvocaat Nasrin Sotoudeh en 9 andere vrouwen, die in hongerstaking zijn. Ook vragen zij hen ter verdediging van mensenrechten en vrouwenrechten te veroordelen dat zware druk op politieke gevangenen, vooral op vrouwelijke politieke gevangenen wordt uitgevoerd.
bron: freedomessenger.comVolgens berichten zijn iraanse experts erin geslaagd een (VTOL) drone te ontwikkelen die verticaal kan opstijgen en landen.
De drone is gemaakt door researchers van Mazandaran Science and Technology Park. In Bahman (20jan-18feb) zal, tijdens het 10daagse feest de drone aan het publiek worden getoond.
Afgelopen zaterdag is hij getest in het bijzijn van de directeur van Aerospace Industry Organization en officials van de Passive Defense Organization.
bron: mehrnews.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl
4 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

De techniek hebben we wellicht van die in beslaggenomen Amerikaanse drone afgekeken ...

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

ze

Anonymous said...

Het zal Nasrin Sotoudeh en de andere vrouwelijke gevangenen in hongerstaking geen goed doen dat het Vrouwencomité van de National Council of Resistance of Iran ( = MKO) zich inzet voor hun rechten. Deze marxistisch-islamitische sekte wordt door vrijwel alle Iraniers gehaat. De MKO maakt zich zelf schuldig aan gruwelijke schendingen van de mensenrechten.

Groetjes / Loes

christinA eijkhout said...

Gelukkig zijn er veel meer organisaties die tot hetzelfde oproepen.Dit is zeer breed gedragen.