Thursday, November 01, 2012

Iran: veel 1 november 2012


HRANA News Agency bericht dat op 28 oktober acht gevangenen in het geheim zijn opgehangen in Evinprison.
Zij waren overgebracht uit de Gheselshahtgevangenis. Volgens het bericht waren zij allen veroordeeld voor drugs en is hun naam niet bekend gemaakt.
bron: en-hrana.com

In de Evingevangenis zijn 9 vrouwelijke gevangenwn in hongerstaking gegaan om te protesteren tegen het feit dat een aanval door bewakers op de vrouwen afdeling van Evin geleid heeft tot intimidatie en lasteren van vrouwelijke gevangenen.
Hun namen zijn: Bahareh Hedayat, Nazanin Dihimi, Jila Baniyaghoub, Shiva Nazarahari, Mahsa Amrabadi, Hakimeh Shokri, Jila Karamzadeh Makvandi, Nasim Soltan Beygi en Raheleh Zakaii.
Volgens Kaleme namen 20 vrouwelijke gevangenisbewakers deel aan de aanval op Evin's vrouwenafdeling.
bron: banouyesabz.wordpress.comAgenten van de veiligheids dienst hebben dinsdagavond tijdens een bijeenkomst in het " Saraye Ahle Ghalam" (huis van hen die werken met de pen) minstens 50 mensen gearresteerd.
De site Kaleme bericht dat het gemaskerde agenten waren waarvan niet duidelijk is of zij een arrestatiebevel hadden.
Onder de gearresteerden is de dissident dokter en blogger Mehdi Khazali en het voormalig parlementslid Ghassem Sholeh Saadi.
Verder zijn onder meer gearresteerd Pejman Zafarmand,Mohammad Parsi, Mohammad Reza Ahadi,Ahmad farhadpour, Amir Borhani, Mehrdad mohammadi,Afshin Ghorbanejad,Mohammad Bagher Moradi ,Azar Taherabadi,Fatemeh Mahmoudi ,Zahra Khazali, Mohammad Saleh Khazali
Zij zijn naar een onbekende bestemming gebracht.
bron: Iran Watch Canada, iranbriefing.net

Op 31 oktober zijn petrochemische arbeiders van Kimia Company in Bandar Imam in staking gegaan. Zij protesteren hiermee tegen het zich niet houden aan beloofde zaken zoals het verwijderen van parasitaire aannemers.
De arbeiders hebben gezegd dat als aan deze belofte niet wordt voldaan door alle Mahshahr Petrochemical arbeiders zal worden gestaakt.
Rapport van de Iranian Independent Workers’ Union (IIWU) over de verminderde productie, bedrijfssluitinen en ontslagen bij autoindustrie (Iran Khodro), Mammut Diesel (SCANIA) en Jam-Saz vehicle light fabrikanten.
bron: missionfreeuran.org

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ook de pen is niet veilig in Iran.