Friday, December 21, 2012

Iran: druk 21 december 2012


In de gevangenis van Isfahan zijn op 20 december 7 mannen opgehangen.
De niet bij naam genoemde mannen waren allen tussen de 25 en 45 jaar en waren veroordeeld voor drugshandel en een van hen is veroordeeld voor verkrachting.
bron: iranhr.netVolgens Debka is Iran met de productie van snelle mini-onderzeeers begonnen. Deze zouden bestemd zijn voor de strijd met USA en andere westerse landen in de Perzische Golf.
bron: iranbriefing.net

Roozonline schrijft dat mensenrechtenaktivisten en bahai in Iran hebben gemeld dat veiligheidsagenten in de provincie Semnan hebben geprobeerd valse bekentenissen van gevangen bahais te verkrijgen om in een documentaire te gebruiken.
 Shayan Vahdati, een bahai en activist uit Isfahan vertelde Rooz dat   Afshin Ighani, Siamak Ighani, Behfar Khanjani en Erfan Ehsani werden gescheiden van de andere gevangenen en werden zij naar de gebedsruimte gebracht waar zij vier uur lang onder sterke druk werden gezet om een bekentenis voor de televisie af te leggen.
Volgens Vahdati lijden deze gevangenen allemaal aan hartkwalen en nadat zij bleven weigeren werden zij naar de gevangeniskliniek overgebracht.
bron: iranbriefing.net


De gevangen zittende mensenrechtadvocaat Abdolfattah Soltani is op 18 december naar het Sinaihospital in Teheran gebracht wegens problemen met zijn spijsvertering.
Kaleme website bericht dat de oorzaak nog niet is gevonden.
Soltani zit een gevangenisstraf uit van 18 jaar wegens propaganda tegen het regime, het mede oprichten van Defenders of Human Rights Centre in Iran, en verzamelen en samenzweren tegen het regime.
bron: iranbriefing.net


Cartoon 37


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl
1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

De wapenindustrie moet een bloeiende zijn in Iran.