Saturday, December 22, 2012

Iran: meer 22 december 2012De politieke gevangene Majid Assadi die gevangen zit in ward 350 van Evinprison is een hongerstaking van een week begonnen om te protesteren tegen de maatregelen van rechter Salavati van de 15 branch van de revolutionary court.
Deze beval dat Ali Moezi en Vahid Asghari in isolatie werden geplaatst en geen bezoek meer mogen ontvangen.
Door deze aktie wil hij de aandacht vestigen op de omstandigheden van gevangenen in Evin prison.
Assadi zit een gevangenisstraf van 4 jaar uit.
bron:daughtersofthelight-briefs.blogspot.comDe gezondheid van de advocaat Javid Houtan Kian die in de gevangenis van Tabriz zit gaat achteruit tengevolge van gebrek aan medische aandacht.
Volgens Human Rights Activists News Agency (HRANA) heeft hij nier- en ingewandsproblemen en wordt een medisch onderzoek geweigerd.
Houtan Kian is de advocaat van de oorspronkelijk door steniging ter dood veroordeelde Sakineh Mohammadi Ashtiani. Hij werd in 2010 samen met 2 duitse journalisten en de zoon van Sakineh, Sajjad Ghaderzadeh gearresteerd en is na een bekentenis op televisie tot 11 jaar gevangenisstraf en een beroepsverbod van 5 jaar veroordeeld. De journalisten en Sajjad Ghaderzadeh zijn inmiddels vrijgelaten.
bron: daughtersofthelight-briefs.blogspot.com
Vijf koerdische gevangenen in de gevangenis van Orumieh, Ahmad Jahangir Badozadeh, Ali Ahmed Sleman, Yousef Kakememi, Ahmed Temoi en Mostafa Ali Ahmed, zijn naar het ministerie van inlichtingen overgebracht. Ondanks het feit dat de verhoren geen bewijs opleverden zijn ze beschuldigd van het in contact staan met buitenlandse media en mensenrechtreporters.
bron: iranbriefing.netHet hoofd van Iran Space Agency heeft gezegd dat in de eerste helft van het komende iraanse kalenderjaar vier nieuwe satellieten in de ruimte zullen worden gelanceerd. De namen zijn Nahid’, ‘Aut Sat’, ‘Sharif Sat’, en ‘Pishgam.
bron: mehrnews.com

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Zolang die satellieten maar bijdragen tot het welzijn der Iraniƫrs ...