Thursday, December 06, 2012

Iran: gevangenis 6 december 2012


Gisteren heeft er een aardbeving plaatsgevonden met een kracht van 5.5 op de schaal van Richter in het district Zohan in de provincie South-Khorasan.
Hierbij zijn 8 mensen om het leven gekomen en raakten 12 mensen gewond.
Fars meldde dat veel huizen zijn ingestort en er nog mensen worden vermist.
bron: iranfocus.com

Het gevangen zittende journalistenechtpaar Jila Bani-Yaghoub en Bahman Ahmadi Amouyi hebben elkaar al 4 maanden niet mogen bezoeken.
Volgens de website Kaleme geeft de iraanse justitie ondanks herhaalde verzoeken van de familie geen toestemming. Bahman Ahmadi Amouyi zit in de Rejaishahr Prison in Karaj en zijn vrouw zit in Evinprison.
Hij is veroordeeld tot 5 jaar gevangenis en heeft in 32 maanden geen verlof gehad.Zij is veroordeeld tot 1 jaar gevangenis en een verbod op journalistiek werk van 30 jaar.
bron: iranbriefing.net

Een parlementslid en lid van de Majlis NSFPC heeft gezegd dat er niets illegaals plaatsvindt in de Evinprison ondanks de geruchten van mishandeling van gevangenen.
Volgens hem heeft de gevangen zittende mensenrechtadvocaat Nasrin Sotoudeh zelf geweigerd bezoek te ontvangen van haar kinderen.
Tevens zei hij dat hij deze inlichtingen van "verwante organisaties" heeft.
bron: irandailybrief.comDe lichamelijke toestand van de politieke gevangene Seyyed Ahmad Reza Ahmadpour die na zijn arrestatie in hongerstaking ging, wordt slechter als gevolg van zijn hongerstaking.
De gevangenisautoriteiten zeiden desgevraagd dat hij tot zijn dood in deze situatie kan blijven om hem ervan te weerhouden een brief naar de UN te schrijven.Nadat hij al eerder veroordeeld was tot 1 jaar gevangenisstraf wegens antiregime propaganda schreef hij een brief aan de UN en is daarna veroordeeld tot 3 jaar gevangenis en verbanning van 10 jaar uit zijn woonplaats.
bron: irandailybrief.com

EAWorldView
Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Niets illegaals, maar wat legaal dan wel mag, zal ook niet fraai zijn.