Friday, December 07, 2012

Iran: verder 7 december 2012

Donderdag riep Amnesty International Iran op om tientallen studenten vrij te laten die in Iran gevangen zitten, sommigen al sinds de verkiezingen in 2009.
Op 7 december is het National Student Day die jaarlijks wordt gehouden ter herinnering aan 7 december 1953, toen 3 studenten in Teheran tijdens een demonstratie werden doodgeschoten.
Sinds de presidentsverkiezingen in 2009 houden de iraanse autoriteiten regelmatig crackdowns op studenten, arresteren hen en veroordelen ze op steeds vager wordende aanklachten tot gevangenisstraffen.
bron: freedomessenger.comEen woordvoerder van het Pentagon zei, in tegenstelling tot eerdere ontkenningen, dat het er op lijkt dat de door Iran onderschepte drone een U.S.-made ScanEagle is.
Maar, hij zei dat het niet waarschijnlijk is dat er veel gegevens te halen zijn.
Iran heeft gemeld dat het waardevolle data heeft gevonden.
bron: freedomessenger.com
Arbeiders van textielbedrijven in Mazandaran hebben een protest gehouden voor de parlementsgebouwen omdat zij al een paar maanden geen loon hebben ontvangen.

80 arbeiders van de Ahvaz Sugar Factory hebben geprotesteerd voor het kantoor van de gouverneur.Zij hebben de afgelopen 22 maanden geen loon ontvangen.
bron: irandailybrief.comRapport over hoe buitenlandse firma's spionagemateriaal aan Iran proberen te verkopen.EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Lange traditie dus al, die National Student Day.

christinA eijkhout said...

Ja, en sinds 2009 heeft het extra betekenis gekregen.