Tuesday, December 04, 2012

Iran: meer 4 december 2012


Volgens de website van justitie zijn in de gevangenis van Kermanshah op maandag 3 december een vrouw en twee mannen opgehangen.Zij waren veroordeeld voor drugsgerelateerde aanklachten.
Op het Azadiplein in Kermanshah is op 3 december een man in het openbaar opgehangen. Hij was veroordeeld wegens verkrachting en ontvoering.
Geen van de geexecuteerden werd bij naam genoemd.
bron: iranhr.netIran zegt dat het een drone van Amerika heeft gevangen die het iraanse luchtruim boven de Perzische Golf schond.Volgens iraanse staatsmedia is het een ScanEagle die gebouwd is doorBoeing, volgens de website van het bedrijf is het een onbemande drone die vanaf een schip kan worden gelanceerd.
De amerikaanse marine heeft ontkend dat een van de drones is vermist.
bron: nytimes, rferl.org


Mostafa Tajzadeh (foto) en Behzad Nabavi moeten voor nieuwe aanklachten voor de rechtbank verschijnen.
Na de verkiezingen in 2009 waren zij gearresteerd en Tajzadeh, voormalig minister van binnenlandse Zaken en criticus van het regime was tot zes jaar gevangenis veroordeeld en de voormalig spreker voor het parlement Nabavi,was veroordeeld tot vijf jaar gevangenis.
bron: iranbriefing.net


Iran is van plan een 500 Megawat electriciteitcentrale in Irak te bouwen die de zuidelijke steden Najaf en Karbala van electriciteit zal voorzien.
Een official van het iraanse ministerie van energie meldde dat de eerste fase van de bouw van de combined-cycle Heidariya electriciteitsfabriek ook de heilige Shia shrines in het land gratis electriciteit zal leveren.
In een commentaar op iranian.com staat dat dit een perfect bewijs is voor de stelling dat de ayatollahs de bronnen in Iran gebruiken om geld aan de koning van de sjiieten te geven.
bron: en.trend.az , iranian.comEAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl
1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

De Amerikanen moeten toch beter op hun spullen passen.