Monday, December 03, 2012

Iran: verder 3 december 2012


De man van Nasrin Sotoudeh heeft op zijn Facebookpage gemeld dat zij op de 47e dag van haar hongerstaking zo zwak is dat hij niet weet of ze nog wel kan lopen.
Volgens hem zeiden celgenoten van haar dat zij erg bezorgd om haar zijn en dat haar lichaam weigert water op te nemen.
bron: persianbanou.wordpress.com

Mehrnews meldde dat Iran  de doodstraf tegen de gevangen zittende canadees-iraanse programmeur Saeed Malekpour, heeft opgeschort. In december 2008 was hij gearresteerd toen hij een bezoek bracht aan zijn zieke vader.
Hij was ter dood veroordeeld voor het maken en beheren van pornowebsites en het beledigen van de islam.
bron: rferl.org


Ahmadinejad heeft de nieuwe regels voor de presidentsverkiezingen bekritiseerd.In de nieuwe regels, die door het parlement zijn aangenomen staat dat kandidaten 8 jaar ministeriele ervaring moeten hebben en ook referenties van 300 politici wat betreft hun leiderschapskwaliteiten.
Volgens hem zijn deze regels tegen de grondwet en gaan de nieuwe regels in de richting van het aanwijzen van een president, zonder verkiezingen.
Volgens sommigen heeft Ahmadinejad enige kabinetsleden gewisseld als aanloop naar de verkiezingen.
Esfandiar Rahim Mashai, de chef van het presidentieel kantoor is overgeplaatst naar de positie van chef , van het secretary van het Non-Aligned Movement kantoor.
Hassan Mousavi, Tourism and Cultural Heritage chef zal hem vervangen en een andere aide, Mohammad Sharif Malekzadeh, wordt hoofd van het Cultural Heritage Organization.
bron: radiozamaneh.com


15 iraanse vissers die gearresteerd waren op beschuldiging van het illegaal in de wateren rond Qatar varen, zijn volgens de iraanse ambassadeur in Doha vrijgelaten.
bron: mehrnews


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ahmadinedjad heeft zelf 'ervaring' genoeg ...