Saturday, December 08, 2012

Iran: meer, 8 december 2012

Minstens 27 meisjes hebben brandwonden opgelopen bij een brand die veroorzaakt werd door een oliekachel op hun basisschool in Shin Abad in de stad Piranshahr,provincie West-Azerbaijan.
Er bevonden zich 37 leerlingen in de klas. Toen de kachel vlam vatte riep de leraar iemand om de kachel naar buiten te brengen, in plaats dat hij de kinderen naar buiten bracht.De kachel viel, en het vuur verspreidde zich.
Meerdere gewonden hebben brandwonden over meer dan 50% van hun lichaam opgelopen.
Het incident heeft op diverse plaatsen vragen opgeroepen.
bron: mehrnews.com
Bij een autoongeluk op de Zahedan-Zabol highway in de provincie Sistan-Baluchestan zijn 9 mensen omgekomen en 2 andere gewond.Het waren allen leden van twee families.Een van de chauffeurs verloor de macht over het stuur.
bron: en.trend.az


2 iraanse oorlogschepen zijn zaterdag afgemeerd in de haven van Port Sudan. Dit is de tweede keer binnen 5 weken dat iraanse schepen in deze havens komen. De soedanese havenautoriteiten zeggen dat dit een normaal bezoek is.
De spanning in de Golf regio wordt hierdoor versterkt.
bron: dailystar.com, reuters
De bahai Zahra Nik-A’in en Taraneh Torabi zitten in de gevangenis van Semnan een gevangenisstraf van resp. 23 en 20 maanden uit. Beide vrouwen hebben een baby en zowel de vrouwen als de kinderen zijn ziek en hebben volgens Human Rights Activists News Agency (HRANA), dringend medische hulp nodig.
bron: freedomessengerDe blogger (Yek Varaghe Pareh Digar (another torn sheet of paper), lid van One Million Signatures Campaign en vrouwenactiviste Maryam Bahreman is veroordeeld tot 8 maanden gevangenis met uitstel.
Op 2 mei 2011 werd zij thuis in Shiraz gearresteerd op beschuldiging van handelen tegen de nationale veiligheid. Zij heeft tot 15 september 2011 in de gevangenis van Shiraz en in  Evin Prison gezeten voor zij op borg van $250.000 werd vrijgelaten.
bron: freedomessenger


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Niet zo'n slimme leraar.