Monday, December 24, 2012

Iran: tegenstelling 24 december 2012De spreker voor het iraanse parlement , Ali Larijani heeft ter gelegenheid van kerstmis een brief gestuurd aan de hoofden van de christelijke landen in de wereld en de christenen in Iran, waarin hij hen feliciteert met het kerstfeest.
In zijn brief sprak hij erover dat de internationale gemeenschap afdoende wettelijke maatregelen moet nemen tegen "extremisten die de profeten beledigen".
bron: en.trend.az


Iraanse kerkleiders hebben opgeroepen om te bidden voor de christenen in Iran uit bezorgdheid dat tijdens de periode tussen kerst en het westerse nieuwjaar de autoriteiten meer huiskerken zullen overvallen en gelovigen zullen arresteren
De waarschuwing kwam na een brief van de gevangen zittende Pastor Behnam Irani, 41, die volgens aktivisten zijn resterende gevangenisstraf van 5 jaar niet zal overleven.Hij wordt geslagen door medegevangenen en bewakers in de Ghezel Hesar Prison in Karaj. Ook heeft hij een infectie en vermagert sterk.
bron: worthynews


ISNA berichtte zondag dat statistieken melden dat 92 mensen in de afgelopen 7 maanden gestorven zijn aan alcoholvergiftiging.
Dit is een toename van 100% ten opzichte van vorig jaar.
De meeste doden vielen in de provincie Eastern Azerbaijan, 24 mannen en 1 vrouw. Kurdistan, Khorazan Razavi en Kermanshah zijn de provincies met de hoogste aantallen alcoholvergiftiging.
bron: radiozamaneh.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl
1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Islam en alcohol gaan normaal toch niet samen ...