Sunday, December 23, 2012

Iran: meer 23 december 2012

De moeder van Nasrin Sotoudeh is na opname in het ziekenhuis gestorven en zij heeft toestemming gekregen om op 22 december drie uur lang de begrafenisceremonie bij te wonen.
Daar heeft zij ook met familie en vrienden kunnen spreken.
Na de begrafenis is zij weer teruggebracht naar Evinprison.
bron: radiozamaneh.comHet hoofd van Environmental and Sustainable Development Organization in Teheran zegt dat ieder jaar 45.000 iraniers sterven aan de gevolgen van luchtvervuiling.
Ook zegt hij dat er jaarlijks 1,5miljoen ton aan uitstoot is.
Op de 8e jaarlijkse bijeenkomst van de Iranian Cancer Society zei hij dat 70% van alle gevallen van kanker in Iran het gevolg is van milieuvervuiling.
bron: radiozamaneh.comFars newsagency berichtte dat ongeveer 8 miljoen iraniers te veel geld hebben om in aanmerking te komen voor de contante subsidie van de iraanse regering.
Het subsidieplan om de economie te hervormen begon in 2010. Afgelopen week heeft het parlement voorkomen dat de volgende stap van het plan wordt uitgevoerd.
Via dit plan worden in de loop van vijf jaar langzaam de subsidies op brandstof, electriciteit en bepaalde goederen verminderd en voor mensen met een laag inkomen vervangen door contant geld.
bron: payvand.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Als dat waar is van de milieuvervuiling en kanker, dan moeten die cijfers in de westerse wereld nog schokkender zijn.

christinA eijkhout said...

De cijfers zijn ook ontstellend hoog. Er komt veel aan fijnstof gerelateerde kanker voor. Daarom wordt ook in het westen zo op uitstoot gelet.