Thursday, January 03, 2013

Iran: groepen 3 januari 2013


Volgens onofficiele berichten zijn op 27 december in de Gheselhesarprison in Karaj tenminste zes salafistische koerden opgehangen.
De mannen, Bahram Ahmadi, Asghar Rahimi, Behnam Rahimi, Mohammad Zaher Bahmani, Keyvan Zand Karimi en Houshiar Mohammadi waren veroordeeld voor het lidmaatschap van een Salafi groep en deelname aan terroristische daden, zoals het vermoorden van een Friday prayer Imam in Sanandaj in 2009.
Er zijn nog meerdere leden van de groep ter dood veroordeeld en wachten op executie.
bron: iranhr.netDe supporter van de Green Movement en politieke gevangene Ahmad Shujai zit al meer dan 150 dagen in de veiligheidsward 209 van de Evinprison, hoewel zijn verhoren compleet zijn. Hij was betrokken bij het openbaar maken van documenten die aantoonden dat de vrouw van Saeed Emami was gemarteld in de gevangenis.
bron: iranbriefing.net


De toponderhandelaar voor Iran zei woensdag tijdens een reis door India dat Iran hoopt dat de gesprekken met de zes grootmachten over Irans atoomprogramma vlug worden hervat.
bron: en.irangreenvoice.com
In een gezamenlijke verklaring hebben 300 dissidenten aan justitie gevraagd om het lid van Islamic Iran Participation Front en deputy minister van binnenlandse zaken gedurende de regering van ex-president Khatami, Mostafa Tajzadeh, 56 uit de isolatieafdeling van Evinprison te halen en medische hulp te verlenen. Tajzadeh zit sinds 2009 in de gevangenis.
bron: en.irangreenvoice.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Hervatting van de gesprekken was toch half januari voorzien?

christinA eijkhout said...

Ja, de "echte"blijkbaar, maar er schijnen op diverse niveaus gesprekken gevoerd te worden.