Friday, January 04, 2013

Iran: ongezond 4 januari 2013In de gevangenis van Yasouj is op 2 januari een man opgehangen.
De niet bij naam genoemde man was veroordeeld voor het bezit van 20050 ampullen met heroine en 74917 psychotropische pillen.
bron: iranhr.net
De kinderen van de 2 bahaivrouwen die met de kinderen gevangen zitten in de gevangenis van Semnan zijn volgens Iran Human Rights Documentation Center (IHRDC), in het ziekenhuis opgenomen.
Bahman Ehsani, de vijf maanden oude zoon van Taraneh Torabi, heeft een ontsteking aan zijn ingewanden. Rasam Tebianian, de 11-maanden oude zoon van Zohreh Nikayin, heeft oorontsteking.
De gevangenisautoriteiten hadden eerst medische hulp geweigerd.
bron: iranhrdc.org


De dochter van de mensenrechtadvocaat Abdolfattah Soltani heeft tegen de International Campaign for Human Rights in Iran gezegd dat haar vader twee weken geleden wegens slechte gezondheid in het ziekenhuis is opgenomen.Hij lijdt o.a. aan spijsverteringsproblemen en bloedarmoede. Soltani was veroordeeld tot 18 jaar gevangenis, ballingschap naar Borazjan, en 20 jaar verbod om praktijk uit te oefenen op aanklacht van “genomineerd zijn voor de Nuremberg International Human Rights Award van 2009,” “interviews met media over clienten,” en “mede oprichten van het Center for Human Rights Defenders.”
bron: iranhumanrights.org

De autoriteiten in Teheran hebben bevolen dat scholen, universiteiten, regeringskantoren en andere instellingen op 5 januari gesloten moeten blijven in verband met de ernstige luchtvervuiling.
Alleen hulp- en nooddiensten blijven werken.Ook voetbalwedstrijden zijn afgelast om de gezondheid van de spelers te beschermen.
Dit is de tweede keer binnen een maand dat aktiviteiten in Teheran worden stilgelegd vanwege de luchtvervuiling.
bron: rferl.org


Cartoon 39.

Pofcast 52

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl
2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ahmadinedjad moet eens werk maken van een groenere hoofdstad.

christinA eijkhout said...

ja, en ook op andere plaatsen (Urmia, Ahwaz enz.) meer aan het milieu doen.