Friday, January 18, 2013

Iran: meer 18 januari 2013


Op 17 januari 2013 is de mensenrechtadvocaat Nasrin Sotoudeh tegen een borgsom van 300 miljoen toman voor een 3-daags verlof vrijgelaten uit de Evinprison.
Haar moeder is kortgeleden gestorven en volgens de iraanse wet heeft een gevangene recht op 3 dagen verlof na een sterfgeval.
bron: chrr.bizOp 17 januari is de vrouwenrechtactiviste, studente en lid van de Daftar-e Tahkim-e Vehdat (Office for Strengthening Unity), Bahareh Hedayat tegen een borgsom van 700 miljoen toman, tijdelijk vrijgelaten uit de Evinprison.De vrijlating is op  voorwaarde dat zij geen interviews zal geven en niet aan politieke bijeenkomsten zal deelnemen of deze bijwonen.
Als zij zich aan deze voorwaarde houdt bestaat de mogelijkheid dat haar medisch verlof zal worden uitgebreid.
bron: chrr.biz

De Association of Iranian Car Manufacturers heeft de Environment Organization gewaarschuwd dat het gebruik van benzine die voor 35 percent uit methanol bestaat, gevaarlijk voor de gezondheid kan zijn en brand kan veroorzaken.
Het iraanse ministerie van olie heeft een plan aangekondigd om benzine met 35% methanol te gaan maken.
Vanwege de economische sancties heeft het ministerie van olie de petrochemische industrie opgedragen benzine te produceren. De olieraffinaderijen produceren maar de helft van de benodigde hoeveelheid benzine.
bron: radiozamaneh.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl
2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Dat zouden dan veel ongelukken met auto's kunnen worden.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.