Thursday, January 17, 2013

Iran: verder 17 januari 2013


In de Rajai Shahr gevangenis in Karaj zijn op 16 januari 2013 twee gevangenen opgehangen.
Kianoosh Naderi, (1991) werd ter dood veroordeeld voor de moord op een oudere vrouw in 2008, toen hij nog minderjarig was. Iran Human Rights (IHR) onderzoekt deze zaak.
De andere man werd niet bij naam genoemd, maar werd ter dood veroordeeld voor een moord in 2007.
Volgens het staats newsagency Aftab zijn op 16 januari 2013 2 mannen in de provincie Khorasan opgehangen.Een man werd in de stad Sabzevar in het openbaar opgehangen, de andere man in de gevangenis van Mashhad. Beide mannen waren veroordeeld voor verkrachting.
Volgens justitie in Semnan zijn op 16 januari 2013 M. Sh, veroordeeld voor de handel in 6,732 gram crack, en M. F, veroordeeld voor de handel in 1,739 gram crack en 30,80 gram "shishe", opgehangen.
Volgens betrouwbare bronnen worden in de stad Pakdasht vandaag 3 mannen in het openbaar opgehangen.
bron: iranhr.netDe broers Shirzad Hossain Panahi en Fayeq Hossain Panahi uit Qorochai, provincie Kurdestan zijn door veiligheidsagenten gearresteerd. Vorige week is al een ander familielid, Sirwan Hossain Panahi gearresteerd.
Er is niets bekend over de beschuldigingen.
bron: iranbriefing.net
Woensdagavond heeft de iraanse staats-tv in een programma dat heet "The hunter trapped," een langharige, ongeveer 30jarige europees uitziende man getoond, die zich Matti Valok noemde en bekende dat hij gespioneerd heeft voor de amerikaanse CIA.
Hij zei dat hij in augustus was gearresteerd en hij is beschuldigd van het zoeken naar inlichtingen over de wetenschappelijke vooruitgang van het land door middel van een door hem opgericht agency in Slowakija.
Er werden ook opnames van andere als spion beschuldigde mensen getoond.
De amerikaan Stefan Raymond, geboren in 1967, en Marc Antony Vandiar, geboren in Zuid Afrika in 1958, werkten volgens het programma voor de CIA en probeerden inlichtingen te vinden over iraanse biotechnologie.
Een Marokkaan Faisal, een informatie technologie specialist en een maleise christen, genaamd Douglas Fernandez, alias Ali Abderani zochten ook inlichtingen over Irans wetenschappelijke, nucleaire en militaire vooruitgang.
bron: iranfocus.com


Iranlaborreport meldt dat het Iranian Parliament’s Research Center nieuwe, verontrustende cijfers heeft gepubliceerd over de economische situatie in Iran.


De International Campaign for Human Rights in Iran meldt dat een rapport, getiteld The Cost of Faith: Persecution of Christian Protestants and Converts in Iran, is te downloaden (pdf).In dit 73 blz grote rapport wordt het patroon van de mensenrechtschendingen tegenover de protestantse bekeerde gelovigen beschreven.

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Een soort vervolg op 'Opsporing verzocht' dus :-).

christinA eijkhout said...

Zou je zo wel denken, maar deze uitzendingen over spionnen hebben een politieke reden.
Ook die vorige, met die beelden van die beroving is niet voor niets bekendgemaakt.
De autoriteiten gebruiken dit soort beelden om bijvoorbeeld de doodstraf te legitimeren.