Monday, January 21, 2013

Iran: meer 21 januari 2013

In The New York Times staat een achtergrondartikel van Thomas Erdbrink over de openbare ophanging van gisteren in Teheran.
bron: nytimes.com


Amnesty International is een urgent action gestart voor vijf Ahwazi die ter dood zijn veroordeeld.
Mohammad Ali Amouri, Sayed Jaber Alboshoka en zijn broer Sayed Mokhtar Alboshoka, en de leraren Hashem Sha’bani Amouri en Hadi Rashidi (Rashedi) hebben bericht gekregen dat hun doodstraf door branch 32 van het Supreme Court is bevestigd.
Het vonnis is verzonden naar het Office for the Implementation of Sentences wat betekent dat het vonnis te allen tijde kan worden uitgevoerd.
bron: persian2english


De vader van Hossein Ronagh Maliki is door inlichtingenagenten geslagen en uitgescholden nadat hij op het politiebureau in Tabriz moest komen voor verhoor.
Ook werd hij bedreigd. Hossein Ronagh Maleki is op het ogenblik met gezondheidsverlof thuis, maar overweegt terug de gevangenis in te gaan zodat de intimidatie van zijn familie stopt.
bron: persianbanoo.wordpress.comHet iraanse parlement heeft een motie aangenomen om de handelwijze van de Centrale Bank met het management van de vreemde valutamarkt en de devaluatie van de nationale munt te onderzoeken.
Volgens de Khaneh Mellat website is de motie in het parlement aangenomen met 171 stemmen voor, 36 tegen en 21 onthoudingen.
bron: payvand.com

ISNA berichtte zondag dat er een eind gekomen is aan de benzinesubsidie voor auto's met motoren van 1800cc en hoger.Deze autos zullen alleen 300 liter per maand รก 7000 rials kunnen krijgen.
Iraniers betalen 4000rial(33 cent) per liter voor een maandrantsoen van 60 liter en 7,000 rial per liter voor meer.
Eerder al is de subsidie voor auto's met 2000cc reeds verminderd.
bron: payvand.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl
1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Toch wel een lage benzineprijs in Iran.