Saturday, January 26, 2013

Iran: meer 26 januari 2013


In Kerman is vanmorgen een man in het openbaar opgehangen.
De man, Yaser K. is veroordeeld voor verkrachting.
bron: iranhr.net


Vijf experts van de UN en de International Campaign for Human Rights in Iran roepen Iran op de doodstraf van de vijf Ahwazi-aktivisten te schorsen en een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de rechtzaak en hun beweringen over martelingen gedurende hun verhoor.
De vijf mannen Mohammad Ali Amouri, Hadi Rashedi, Hashem Shabani, Jabber Alboshokeh, en Mokhtar Alboshokeh , zijn ter dood veroordeeld voor vijandschap met god.
bron: iranhumanrights.org

Volgens een aide van Supreme Leader Ayatollah Khamenei van Iran zal elke aanval op Syrie beschouwd worden als een aanval op Iran.
In 2006 hebben door shiitische moslims geleid Iran en Syrie, dat geleid wordt door een tak van de sjiitische islam, een wederzijds verdrag gesloten. Er is weinig bekend over de inhoud of eventuele andere ondertekenaars.Iran beschuldigt het westen van het ondersteunen en bewapenen van de rebellen in Syrie, de rebellen beschuldigen Iran van het sturen van soldaten van de Islamic Revolutionary Guard.
bron: dailystar.com.lb


Volgens Human Rights Activists News Agency (HRANA) hebben veiligheidsagenten op 21 januari in Nour het huis van de bahai Sheida Ta’ieed doorzocht en haar en haar gast Bayan Babaie gearresteerd.
Zij zijn overgebracht naar het kantoor van de inlichtingendienst in Sari en na 3 dagen zijn hun families geinformeerd.
bron: en-hrana.com


lijst van executies in Iran in 2013.

EAWorldView

Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Assad zit waarschijnlijk nog steeds zo stevig in het zadel mede dankzij Iran.