Sunday, January 27, 2013

Iran: verder 27 januari 2013


Farhad Panirak, een koerd uit Salmas is veroordeeld tot 5 jaar gevangenis.
Hij is aangeklaagd voor handelen tegen de nationale veiligheid.
Aandacht wordt gevraagd voor het feit dat in Salmas veel koerden worden gearresteerd en gevangen genomen. Ook worden veel families niet op de hoogte gebracht over de reden van de arrestatie of waar de gearresteerde zich bevindt.
bron: iranbriefing.net

Het Committee of Human Rights Reporters meldt dat agenten van het Ministerie van inlichtingen de journalist Milad Fadai Asl, het hoofd van de politieke afdeling van ILNA, op 26 januari hebben gearresteerd. In 2009 was hij veroordeeld tot een jaar gevangenis voor "propaganda tegen het regime".
Nadat hij zijn straf had uitgezeten was hij vrijgelaten.
bron: chrr.bizDe gevangen zittende hervormingsgezinde politicus Mohsen Mirdamadi heeft een open brief vanuit Evinprison geschreven, naar aanleiding van de gunstige berichten over de gevangenis.De parlementarier uit Astara, Safar Naimi zei dat Evingevangenis Hotel Evin genoemd zou moeten worden vanwege de hoge kwaliteit van dienstverlening aan gevangenen.
In deze brief zegt Mirdamadi dat Safar Nami valse verklaringen heeft geciteerd ten koste van hem en zijn celgenoot Alireza Beheshti.
Mirdamadi benadrukt dat als Naimi denkt dat Evin een hotel is, hij er een tijdje door zou moeten brengen "om bekend te raken net alle verborgen aspecten".
bron: radiozamaneh.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


No comments: