Monday, January 07, 2013

Iran: meer 7 januari 2013In de gevangenis van Khomarabad zijn 2 mannen opgehangen.
Volgens het bericht op de officiele site van de politie waren de twee, niet bij naam genoemde mannen veroordeeld voor drugshandel.
bron: iranhr.netDe koerdische gevangenen Zanyar en Loghman Moradi, die ter dood zijn veroordeeld en in Rajaei Shahr prison zitten, hebben een vragenformulier ontvangen van het kantoor van de openbare aanklager. Een van de vragen is: "Wat is de reden dat de doodstraf nog niet is voltrokken?". Er wordt gevreesd dat zij spoedig zullen worden geexecuteerd.
Dezelfde bron zegt ook dat de Friday Prayer Imam uit Marivan naar Teheran is vertrokken en gevraagd is over de uitvoering van hun doodstraf.
bron: iranhr.netIn Iran zijn bij een "crackdown van schurken", die na de opzienbarende beroving die gefilmd en op youtube staat, is uitgevoerd,  gedurende de afgelopen dagen veel individuen gearresteerd.
In de stad Qom 35 mensen en in Ilam 11 mensen.
Ook in Teheran zijn gedurende de nacht van 24 op 25 december veel thugs gearresteerd.
bron: iranhumanrights.org

Volgens berichten van Free Union of Iranian Workers, hebben arbeiders van Safa Rolling Pipe factory in de stad Saveh hun staking over zes maanden achterstallig loon hervat.
Op 29 december beeindigden 1200 arbeiders hun vieruurstaking na beloften van het management om de volgende dag een maand achterstallig loon te betalen.
Ook toen werd er geen loon betaald en na diverse akties zijn  tijdens een gesprek van 2½ uur tussen afgevaardigden en de eigenaar, Rostami Safa beloftes door hem gedaan om de lonen van augustus, september, oktober en november in februari te betalen en het loon van december en januari in maart, samen met de jaarlijkse bonus en het loon van februari en maart.
Toen de arbeiders deze beloften hoorden, hebben zij besloten verder te staken.
bron: iranlaborreport

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl3 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Met die vraag zijn ze toch aan het verkeerde adres.

christinA eijkhout said...

Dat is onderdeel van een procedure die moet leiden tot het vlugger executeren van gevangenen. Door middel van dergelijke ondoorzichtige vragen "heeft de gevangene toestemming gegeven ".

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Oh?