Sunday, January 06, 2013

Iran: meer 6 januari 2013In Shahr-e-Kord zijn op 5 januari 2 mannen in het openbaar opgehangen.
Volgens Mehrnews waren de gevangenen 2 broers die ter dood waren veroordeeld voor het kidnappen en verkrachten van een 17jarige jongen.
Hun naam en leeftijd zijn niet bekend gemaakt.
bron:iranhr.net

In een brief die op 4 januari op de website Norooz is gepubliceerd waarschuwt de hervormingsgezinde politieke gevangene Mostafa Tajzadeh voor een mogelijke "verkiezingscoup".
Hij schreef dat de recente verklaringen door militaire en andere officials en hun hernieuwde aanvallen tegen de opposanten van de verkiezingen van 2009, hierop wijzen.
bron: iranbriefing.net


De etnische gevangene Younes Aghayan die ter dood is veroordeeld, is op 26 december overgebracht van Mahabad prison naar eenzame opsluiting in de gevangenis van Urmia.
Hij is in hongerstaking gegaan en er is vrees dat hij spoedig zal worden geexecuteerd. Hij is een volgeling van het Yari faith (Ahl-e Haq) en werd in 2004 gearresteerd.
bron: iranbriefing.net

Tijdens een onderzoek van een jaar in Bafq Protected Area in central Iran, zijn 11 Perzische luipaarden geidentificeerd, vier mannetjes en vier vrouwtjes, waarvan twee met jongen.
Laatst heeft een van de officials van Bafq Governor’s Office heeft gezegd dat het gebied geen speciale bescherming nodig heeft. Er zijn plannen om een weg, de Bafqroad door het gebied aan te leggen.
The Iranian Cheetah Society, Yazd DoE en Conservation of Asiatic Cheetah Project (CACP) zijn in onderhandeling met autoriteiten in het gebied.
bron: dearkitty.wordpress.comEAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Mooie dieren, die luipaarden.