Wednesday, January 30, 2013

Iran: tegenstelling 30 januari 2013De dochter van Rafsanjani, Faezeh Hashemi, die in Evinprison gevangen zit, heeft in een brief op de website Kaleme fel uitgehaald tegen het parlementslid dat op 23 januari Evin Prison bezocht en deze vergeleek met een hotel.
Zij schreef onder andere dat zijn uitlatingen niet alleen vol leugens waren, maar ook tactloos.
Zij schreef dat de tekenen van zijn tactloosheid zichtbaar werden tijdens zijn bezoek toen hij de vrouwen met minachting behandelde, de waarheidsgetrouwheid van hun verklaringen ontkende en er vlug bij de delegatie op aandrong te vertrekken omdat hij zei dat hij op tijd wilde bidden.
bron: iranbriefing.net

Sommige hervormingsgezinde kranten hebben geprotesteerd tegen de overval op hun kantoren en de arrestatie van hun stafleden..De Shargh heeft in zijn uitgave van 30 januari op de plaats waar de column van de journalist Pouria Alami altijd staat een lege ruimte met de tekst "tot nadere aankondiging wordt deze niet bedrukt."
Ook de krant Bahar heeft geprotesteerd tegen de arrestatie van journalisten.
bron: rferl.org


Iran blijft het regime van president Assad van Syrie ondersteunen. Een senior iraanse official zei dat degenen die de "terroristen" steunen verantwoordelijk zijn voor de gevechten en doden in Syrie.
Op een persconferentie zei de iraanse ondersecretaris voor afrikaanse en arabische zaken dat de ondersteuning uit het buitenland de oorzaak van de crisis is.
bron: dailystar.com.lbboekaankondiging

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Daar maakt de dochter van Rafsanjani zich niet populair mee.

christinA eijkhout said...

Het zal niet veel verschil maken, zij is sinds 2009 ook al meerdere malen gearresteerd.