Thursday, February 21, 2013

Iran: druk 21 februari 2013


Op 20 februari is in Arak een man opgehangen.
Volgens justitie in de provincie Markazi was de ongenaamde man (23) veroordeeld voor de ontvoering en sexueel misbruik van een 15-jarige jongen.
De iraanse staatsmedia berichtten ook dat in de nabije toekomst 4 mannen in Karaj zullen worden opgehangen die veroordeeld zijn voor verkrachting van een meisje.
In de laatste maanden is het aantal executies sterk gestegen en IHR verwacht dat dit in de aanloop naar de verkiezingen nog zal toenemen.
bron: iranhr.net


Human Rights Activists News Agency meldt dat mensenrechtadvocaat Mohammad Seifzadeh is veroordeeld tot 6 jaar gevangenis. Seifzadeh die in Rajaei Shahr reeds een gevangenisstraf van 2 jaar uitzit werd onlangs in het ziekenhuis opgenomen met nierproblemen.
bron: en.irangreenvoice.comInternational Campaign for Human Rights bericht dat de blogger Kaveh Taheri uit Shiraz op 23 september 2012 is gearresteerd op verdenking van handelen tegen de nationale veiligheid en veroorzaken van onrust in de virtuele wereld.
Na zijn arrestatie toen veiligheidsagenten zijn IDcard voor EuroNews reporter vonden, werd de aanklacht  met meewerken aan een documentaire en reporter zijn voor het newsagency uitgebreid.
Taheri zit in de Adelabad Prison in Shiraz .
bron: iranhumanrights.org

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Weer een mooie: 'veroorzaken van onrust in de virtuele wereld'.