Friday, February 22, 2013

Iran: spion 22 februari 2013


In de gevangenis van Dizelabad in Kermanshah zijn op 20 februari 3 mannen opgehangen.
Volgens media in Kermanshah waren de mannen veroordeeld voor drugsdelicten.
Verdere bijzonderheden zijn niet bekend gemaakt.
bron: iranhr.net


Het iraanse ministerie van inlichtingen maakte dinsdag bekend dat er nog meer journalisten opgeroepen en verhoord zijn in verband met hun banden met de “Britse Spy Organization.” In januari waren al 16 journalisten gearresteerd.
In eerdere verklaringen op 30 januari en 5 februari zei het ministerie van inlichtingen dat de journalisten in contact stonden met de BBC en elementen uit de verkiezingen van 2009.
In de derde verklaring werd geen bewijzen genoemd maar voegde het ministerie van inlichtingen aan de naam van de BBC nog verschillende andere namen van websites, news networks, en mediatraining toe aan de lijst spionagenetwerken en zei dat allen werden gecontroleerd door de BBC. Dit zijn Kaleme, Rooz Online, Khodnevis, JARAS, Nedaye Sabz, Gozar, Saham News, de Persian-language services van Radio France International, Radio Farda, Deutsche Welle, Voice of America, en Manoto TV. Zij worden genoemd als anti-revolutionaire media, verbonden aan seditie elementen uit 2009.Ook Reporters Without Borders, de International Association of Iranian Journalists, de Iran Media Program, en Mianeh School of Journalism worden genoemd.
Van de 16 journalisten zijn Rayhaneh Tabatabaee, Milad Fadai Asl, Soleiman Mohammadi, Sasan Aghaee, Nasrin Takhayori, Emily Amraee, Narges Joudaki, Saba Azarpeik, Pouria Alemi, Akbar Montajebi, Kayvan Mehregan, en Hassan Yaghchi nog steeds in de gevangenis.
Afgelopen dagen zijn Ali Dehghan, Fatemeh Sagharchi, en Javad Daliri op borg vtijgelaten, Motahareh Shafiee was de volgende dag vrijgelaten.
bron: iranhumanrights.orgDe syrische koerd Evin Molood Sheikhoo, 28, en de turkse koerd Ghedisseh Ghaderi, 25 zitten beiden een gevangenisstraf uit van 7 jaar voor samenwerking met de PKK.Regelmatig worden beide vrouwen door verhoorders van het ministerie van inlichtingen verhoord om namen te geven van andere PKKleden.
bron: iranhumanrights.orgMeningen van de werkgroep voor onrechtmatige gevangenhouding.

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

No comments: