Monday, February 25, 2013

Iran: meer 25 februari 2013


Nederland discrimineert nog steeds iraanse nederlanders in bepaalde sectoren van een universitaire studie.
Hoewel de Hoge Raad in december uitspraak heeft gedaan dat dit discriminatie is moeten iraanse nederlanders die in bepaalde universitaire sectoren willen werken of studeren, nog steeds een ontheffing vragen.
Nederland blokkeert bij negen masterstudies Iraanse studenten en wetenschappers. Zij moeten daarvoor een ontheffing aanvragen bij de minister van onderwijs. De resolutie van de Verenigde Naties, 'Sanctieregeling Iran' (2008) moet het Iran moeilijker maken kennis over nucleaire wapens te krijgen. De rechtbank en het gerechtshof in Den Haag bestempelden de regeling als discriminerend.
bron: TrouwExperts van de UN onderzoeken een schip in Jemen dat in januari aangehouden is in de Perzische Golf. Het schip vervoerde luchtdoelraketten, Katyusha raketten, explosieven, munitie en surveillance systemen.De kustwacht van Jemen zegt dat de Jihan II uit Iran komt, maar dit wordt ontkend door Teheran.
bron: IranfocusIraanse media berichtten op 23 februari dat volgens een pathologisch rapport in de afgelopen 10 maanden 1,517 mensen gedood zijn door ongelukken op het werk. Dit zijn 5 mensen per dag, een toename van 14% ten opzichte van vorig jaar.
bron: radiozamaneh.comEen iraanse delegatie is aangekomen in de stad Almaty in Kazakstan voor gesprekken over Irans nucleaire programma.
Vanaf 26 februari zullen hier gesprekken plaatsvinden met Britannie, China, Frankrijk, Duitsland, Rusland, en United States.
bron: rferl.org

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Onveilige machines, er met het hoofd niet bij zijn op het werk?