Tuesday, February 26, 2013

Iran: vrijgelaten en gearresteerd 26 februari 2013Op 3 februari berichtte IHR dat in de Vakilabadprison in Mashhad tientallen geheime executies worden uitgevoerd. De executies begonnen in oktober 2012 en vinden elke week plaats op woensdag en zondag.
Er worden minstens 10 gevangenen opgehangen per keer en bij twee gelegenheden zijn er zelfs 35 en 50 gevangenen tegelijk opgehangen.
Op 10 en 13 februari zijn er ook tientallen gevangenen opgehangen, waaronder een mogelijk minderjarige.Ook worden er veel afghanen geexecuteerd.
bron: iranhr.net


Committee of Human Rights Reporters bericht dat de Green Movementactivist Mohsen Ghashghaizadeh lid van de groep Saray-e Ahl-e Ghalam (Pen Society) die in oktober 2012 tijdens een vergadering werden gearresteerd, is opgeroepen om te verschijnen voor Teheran Revolutionary Court op 9 April, 2013.
bron: chrr.bizDe journalisten Akbar Montajebi en Reyhaneh Tabatabai die eind januari waren gearresteerd, zijn op borg vrijgelaten.
Van de 18 journalisten die gedurende de golf arrestaties waren gearresteerd, zijn er 10 op borg vrijgelaten: Motehareh Shafiee, Ali Dehghan, Javad Daliri, Hossein Yaghchi, Fatemeh Sagharchi, Keyvan Mehregan, Emily Amrayee, Narges Joudaki, Reyhaneh Tabatabai, en Akbar Montajebi.
Acht journalisten zitten nog in de Evinprison: Milad Fadai Asl, Soleiman Mohammadi, Pejman Mousavi, Nasrin Takhayori, Sasan Aghaee, Pourya Ameli, Saba Azarpeik, en Ehsan Mazandarani.
bron: chrr.biz

Volgens berichten hebben op 23 februari agenten van het ministerie van inlichtingen Seyed Hamid Sadr Ghabadi een werknemer van Evinprison, gearresteerd toen hij uit zijn werk kwam. De redenen zijn onbekend en hij is naar een onbekende plaats overgebracht.
bron: chrr.biz

Oproep van iraanse advocaten.

Verklaring van leden van Iranian Bar Association

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Een gevangenismedewerker die zelf wordt gearresteerd: dat ziet er niet goed uit voor hem.

christinA eijkhout said...

Dat ligt er aan waar de klacht vandaan komt.