Thursday, February 28, 2013

Iran: meer 28 februari 2013


Op 24 februari zijn in de gevangenis van Qazvin drie gevangenen opgehangen.
J. (33) voor bezit van 24 gram cannabis en 440 gram Shisheh, M. (32) voor bezit van 223 gram heroine en 412 gram Shisheh en M. (28) voor het bezit van 470 gram Shisheh.
In de gevangenis van Behbehan werd 1 man opgehangen. A. Gh. voor het verhandelen van 3485 gram crack.
IRNA meldde dat in de gevangenis van Sari 1 man werd opgehangen. Zijn naam werd niet genoemd en hij was veroordeeld voor drugs.
bron: iranhr.net

Iraanse kinderen zouden volgens een artikel in The Guardian al op de kleuterschool over de islamitische kledingwetten en kuisheid moeten leren. De gouverneur van Teheran heeft onlangs benadrukt dat het belangrijk is dat bij iraniers de populariteit van kuisheid en hijab toeneemt. Hij zei dat men niet kon verwachten om hijab en kuisheid te zien zonder gedegen cultureel werk.
Onlangs heeft de iraanse politie de controles op de naleving van de wet verscherpt.
bron: albawaba.com


Het Committee of Human Rights Reporters bericht dat de journalisten Milad Fadai Asl en Pourya Alemi, die eind januari werden gearresteerd, op 27 februari zijn vrijgelaten.
Van de 18 journalisten die waren gearresteerd, zijn er nu 12 vrijgelaten: Motehareh Shafiee, Ali Dehghan, Javad Daliri, Hossein Yaghchi, Fatemeh Sagharchi, Keyvan Mehregan, Emily Amrayee, Narges Joudaki, Reyhaneh Tabatabai, Akbar Montajebi, Pourya Alemi, Milad Fadai Asl.
Er zitten nog 6 journalisten gevangen: Soleiman Mohammadi, Pejman Mousavi, Nasrin Takhayori, Sasan Aghaee, Saba Azarpeik, en Ehsan Mazandarani.
bron: chrr.biz

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Een kleuter met een jihab gaat wel erg ver ...