Wednesday, February 27, 2013

Iran: meer 27 februari 2013


Voormalig minister van buitenlandse zaken van Iran, Manouchehr Mottaki heeft gezegd dat hij in juni mee wil doen aan de presidentsverkiezingen.
Hij meldde dinsdag op zijn website dat hij een plan wil voorstellen dat overeenkomt met de gedachten van de Supreme Leader en de eisen van de mensen zodat in een regering uit naam van de Islamitische republiek, de president meer gevoel voor de mensen heeft en meer als toekomstbeloften geeft.
bron: dailystar.com.lbAan de ter dood veroordeelde politieke gevangene Ahmad Daneshpour Moghadam, die in ward 350 van de Evinprison gevangen zit, wordt medische hulp geweigerd, ondanks een steeds slechter wordende gezondheid. Hij heeft darmbloedingen en de autoriteiten weigeren ieder verlof.
Ahmad Daneshpour en zijn vader Mohsen Daneshpour zijn na de Ashuraprotesten gearresteerd en na een oneerlijk proces ter dood veroordeeld. Zij waren aangeklaagd voor samenwerking met de MKO, samenkomen tegen de nationale veiligheid en propaganda tegen het regime in het belang van vijanden.
De doodvonnissen zijn op 15 mei 2010 door het Appeal Court bevestigd.
bron: iranbriefing.net


De aanklacht tegen de voormalig aanklager Saeed Mortazavi die terecht staat voor zijn aandeel in de moorden in de Kahrizakgevangenis, is beperkt tot "deelname aan onwettige gevangenhouding" en "assistentie bij het opstellen van valse rapporten of dit bij andere officials aanmoedigen".
De eerder genoemde aanklacht "samenzwering bij moord en marteling" is van de lijst geschrapt.
ISNA meldde dat de andere twee officials ook alleen worden aangeklaagd voor "het helpen bij valse rapporten".
bron: payvand.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Hoe meer mensen meedoen aan de verkiezingen, hoe meer er te kiezen valt, zullen we dan maar zeggen.

christinA eijkhout said...

Niet echt, vorige keer was er ook keus, men past de uitslag naar de wensen.