Tuesday, February 05, 2013

Iran: meer 5 februari 2013Volgens berichten worden in de Rajai Shahr gevangenis dagelijks executies uitgevoerd.Geen enkele executie werd tevoren aangekondigd.
Op 27 januari werden Masoud Alimoradi en Mahmoud Nezami opgehangen.
Op 3 februari is een gevangene van ward 3 en op 4 februari een gevangene van ward 1, Ali Mohammadzadeh overgebracht voor executie.Normaal worden gevangenen naar Evinprison gebracht voor executie maar sinds twee maanden worden gevangenen in een nieuwe hal in de Rajai Shahr Prison geexecuteerd.
bron: iranhr.net


President Ahmadinejad heeft maandag gezegd dat hij er klaar voor is om de eerste man in de ruimte te worden. Ahmadinejad heeft vaak provocerende uitspraken.
Vorige week heeft Iran naar eigen zeggen succesvol een raket met een aap aan boord gelanceerd.
Senator McCain heeft als grap(?) getwitterd:

bron: Twitter, en.irangreenvoice.comWND zegt dat bij de (overal ontkende) explosie op 21 januari bij de uraniumfabriek in Fordow minstens 40 mensen zijn gedood, waaronder 2 NoordKoreanen.
Een beveiligingsman zei dat de lichamen van 11 technici en wetenschappers onherkenbaar verminkt waren. 60 anderen zijn in kritieke toestand  overgebracht centrale basis van de 27e divisie van Mohammad Rassool Allah tussen Teheran en Qom, die moderne medische faciliteiten bezit. Tijdens de explosie waren er 203 iraanse technici en 16 NoordKoreanen aanwezig, hoewel er oorspronkelijk over 240 mensen werd gesproken.
bron: freerepublic.comDe voormalig aanklager van Teheran, Saeed Mortazavi is gearresteerd. Hij is een van de verantwoordelijken van Kahrizak Prisonschandaal.Zondag stemde het parlement voor het ontslag van Ahmadinejads minister van werk nadat deze in gebreke bleef om Mortazavi van zijn post als directeur van het Social Security Organization te ontslaan.
bron: en.greenvoice.com


Cartoon 43


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nlNo comments: