Monday, February 04, 2013

Iran: zien 4 februari 2013


Twee onafhankelijke bronnen hebben aan Iran Human Rights gemeld dat er in de Vakilabad Prison, Mashhad meer dan 400 gevangenen zijn geexecuteerd.Iedere week op woensdag en zondag worden geheime executies uitgevoerd, soms 3x per week.
Er is geen gedetailleerde informatie beschikbaar, maar reeds vorig jaar werden grote aantallen geheime executies gemeld.
Zodra er nadere inlichtingen bekend zijn zal IHR dit melden.
bron: iranhr.net

De duitse douaneautoriteiten hebben een cheque ter waarde van $70 million gevonden die in het bezit was van een voormalig chef van de iraanse centrale bank.
De cheque van 300 miljoen Venezuelaanse bolivars, uitgegeven door de Bank of Venezuela, was in het bezit gevonden van een 59-jarige man. Bild sam Sontag identificeerde de man als Tahmash Mazaheri, die tot 2008 governeur was van Iran’s centrale bank.
bron: rferl.orgPresident Ahmadinejad heeft de familie van de iraanse spreker voor het parlement beschuldigd van corruptie.
Hij deed dit tijdens een parlementszitting om een van zijn ministers te verdedigen tegen beschuldiging.
Hij liet een bandopname horen van of Fazel Larijani, de broer van spreker Ali Larijani en zei dat dit de corruptheid van de famiie aantoonde.
Ali Larijani wordt als  belangrijke kandidaat voor de opvolging van Ahmadinejad bij de presidentsverkiezingen in juni beschouwd.Amadinejad zelf kan niet meer voor een termijn als president kandideren.
bron: rferl.org
De status van de politieke gevangene Milad Fadaei

De status van de politieke gevangene Saba Azarpeyk

De status van de politieke gevangene Sasan Agahei

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl
1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Dat is een aardig zakcentje om mee op reis te gaan.