Friday, August 28, 2009

Iran: vast

22 augustus hebben 5 agenten van de inlichtingendienst het huis van Dr. Mohammad Malaki doorzocht en hem gearresteerd. Tevens hebben zij 80 boeken, computer en persoonlijke papieren in beslag genomen.
Zij maakten videoopnames tijdens de doorzoeking van het huis en antwoordden op de vraag waarvoor dit was, dat zij de tapes aan rechter Hadad moesten geven.
In verband met behandeling van zijn prostaat heeft Dr.Maliki de afgelopen drie maanden tengevolge van de bijverschijnselen van zijn behandeling de meeste tijd thuis doorgebracht.
bron: ihrv.org

Op 14 juni is Kayvan Samimi gearresteerd en heeft sindsdien in Evinprison doorgebracht.
Gedurende die tijd heeft hij 2x contact op mogen nemen met zijn familie en mocht hen ook twee keer bezoeken.
Hij is hoofdredacteur van het verboden magazine called Nameh, uitvoerend lid van National Peace Council, hoofd van de Society Supporting Rights to Education,lid van het Committee to Pursue Arbitrary Arrests, uitvoerend lid van Society in Defense of Freedom of the Press en oprichter van het Political Prisoners Center.
Daar hij van mening is dat al zijn aktiviteiten binnen de wet en grondwet vallen, weigert hij iedere medewerking aan justitie.
Als gevolg hiervan zit hij in eenzame opsluiting en is diverse malen gemarteld.
bron: ihrv.org

Canada heeft volgens PressTV om de vrijlating van de canadees-iraanse reporter Maziar Bahari gevraagd. Bahari is rond 12 juni gearresteerd en wordt beschuldigd van handelen tegen de nationale veiligheid.
Hij werkt voor Newsweek en heeft connecties met de BBC en het engelse Channel 4 news.
bron: PressTV


In een toespraak voorafgaand aan het vrijdaggebed heeft president Ahmadinejad om strenge straffen voor de veroorzakers van de onrust na de verkiezingen gevraagd.
Ook zei hij dat er bij de verkiezingen in juni geen sprake was van fraude en deed een oproep aan justitie om de "architecten" van de onrust voor het gerecht te brengen.
Hij haalde ook uit naar westerse landen voor hun inmenging in binnenlandse aangelegenheden en zei dat zij hun blunders moesten compenseren.
bron: PressTV



In het blog Revolutionary Road staat het verslag van een student aan de Ferdosi Mashhad University die opgepakt, gemarteld en na een week naar Evinprison gebracht werd.Hij werd geblinddoekt ondervraagd en geslagen.
Hij is vrijgelaten na betaling van $50.000.








Green Brief is niet gepubliceerd.




Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Wat brengt de nieuwe week? Eindelijk meer licht in die verkiezingssoap?