Sunday, November 29, 2009

Iran: solidair

Shirin Ebadi heeft in een interview gezegd dat het revolutionary court alle persoonlijke rekeningen, haar pensioen, haar mans persoonlijke rekeningen en ook zijn pensioen.
Iran heeft gezegd dat de inbeslagname het gevolg is van een belastingschuld die zij moet betalen over de $1.3 miljoen prijzengeld van de Nobelprijs.
Ook vertelde zij dat zij van plan is binnenkort naar Iran terug te keren.
bron: reuters.com


De iraanse staatsradio heeft gezegd dat het parlement zondag een wet heeft aangenomen waardoor een bedrag van $20 miljoen gereserveerd wordt om schendingen van mensenrechten en complotten tegen Iran door USA en Groot-Brittannie te onderzoeken.
ISNA schrijft dat een werkgroep bestaande uit het Ministerie van Inlichtingen, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Telecommunicatie en Informatie Technologie, Revolutionary Guard Corps en Nationale Security en Buitenlandbeleid commissie zal besluiten hoe het geld zal worden uitgegeven.
bron: newsinfo.inquirer.net

Familieleden van Kianoosh Asa een student aan de ElmoSanat universiteit eneen slachtoffer van het geweld na de verkiezingen hebben de iraanse autoriteiten verzocht een onderzoek in te stellen naar zijn dood en de daders te vervolgen.
Op 15 juni verdween hij bij de bijeenkomst na de verkiezingen en 10 dagen later kon zijn stoffelijk overschot worden opgehaald in de morgue.
Ooggetuigen meldden dat hij gewond was doordat hij in zijn zij was geschoten, maar bij de lijkschouwer was er ook bewijs van een schot in de nek.
Tevens stond de datum van overlijden niet vermeld.
bron: payvand.com


Ter viering van de International Human Rights Day van de Verenigde Naties op 12 December organiseert United 4 Iran een dag die geheel gewijd is aan de mensenrechten in Iran.
Die dag zullen musici, artiesten, schrijvers en anderen van hun solidariteit met studenten, mensenrechtgroeperingen en alle mensen in Iran getuigen.
Veel steden in de wereld hebben evenementen gepland voor 12 december, waaronder Amsterdam, Berlin, Dusseldorf, London, Los Angeles, Paris, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, en Vancouver.
Narges Kalhor, de dochter van Mehdi Kalhor (adviseur van Ahmadinejad) roept in een video op tot deelname.
.

.





Green Brief

Enduring America


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

3 comments:

Johan said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Johan said...

Die 20 miljoen kunnen ze beter aan Shirin Ebadi geven. Kan zij mooi een deel van haar vermeende belastingschuld aflossen.

christinA eijkhout said...

Je had een dubbel comment. Ik heb er 1 weggegooid.
Ik denk trouwens dat de standpunten van Ebadi en de regering over de vorm van mensenrechtschendingen ver uiteen liggen.