Tuesday, August 24, 2010

Iran: gegevens

Een aantal politieke gevangenen in de Rejaei Shahr prison in Karaj hebben een brief geschreven aan president Lula da Silva van Brazilie, die asiel heeft aangeboden om Sekineh Mohammadi Ashtiari van de doodstraf te redden.
In deze brief gaan zij in op zijn strijd tot verbetering van de leefomstandigheden van de brazilianen, speciaal het werk dat hij als leider van de schoenmakersvakbond samen met andere vakbonden heeft gedaan. Zij vragen hem zijn invloed aan te wenden om de gevangen zittende vakbondsleden in Iran vrij te laten.
Tot de ondertekenaars behoren:M. Osanloo, lid van IFT,H. Tabarzadi, lid van IDF,R. Bodaghi, lid van IEO, R. Rafie, lid van IJF,E. SaharKhiz, lid van IJF.
bron: iranlaborreport.com

Op 23 augustus hebben de arbeiders van de Hormozgan Steel Complex in zuid-Iran geprotesteerd over het drie maanden niet uitbetalen van het loon van 300 werknemers.
Het complex ligt bij Bandar Abbas en er werken ongeveer 1000 mensen. De autoriteiten hebben beloofd binnen 15 dagen het loon uit te betalen.
bron: iranlaborreport.com




In de StreetJournalist staat een rapport uit Gozaar over de mensenrechtschendingen in Iran gedurende de maanden juni/juli 2010.
bron:astreetjournalist.com






Volgens de website SahamNews, de officiele website van de Etemad-Melli Party (National Trust Party), heeft Mehdi Karroubi gisteren Mohammad Reza Jalaipour die uit de gevangenis is vrijgelaten bezocht.
Gedurende het bezoek heeft Jalaipour verteld over de leefomstandigheden voor de politieke gevangenen in de gevangenis.
bron: droi.wordpress.com

Volgens berichten van Radio Free Europe/Radio Liberty wordt sinds de verkiezingen van vorig jaar de website van Radio Farda door een record aantal Iraniers bezocht.
In totaal kreeg de website meer dan 4,3 miljoen bezoekers vorige maand.
Er zijn meer dan 13miljoen webpagina's bekeken en er is meer dan een miljoen uur aan radioprogramma's gedownload.
bron: rferl.org

enduring america


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Als het vertellen van die ervaringen veranderingen teweeg zouden kunnen brengen ... Denk het niet.