Tuesday, April 24, 2012

Iran: Koerden

De koerdische politieke gevangene Behrouz Alakhani, 26 zit al 19 maanden in isolatie en is nu in het Orumieyah Detention Center.
Een bron heeft ICHRI verteld dat Alakjani ter dood is veroordeeld voor "samenwerking met de PJAK en deelname aan de moord op de aanklager van Khoy".
Hij heeft voortdurend geweigerd de aanklacht van deelname aan de moord te aanvaarden.De rechter heeft echter "uit eigen waarneming" op de getuigenis van een vriend dat Alakhani op de avond van de moord "ergens over inzat" , besloten dat hij schuldig is aan deelname aan deze moord.
Hij krijgt geen toestemming om bezoek te ontvangen of met zijn familie te bellen.Ook is gezegd dat hij in slechte toestand is en in detentiecentra in Salmas, Khoy en Orumiyeh heeft gezeten.Hij is gedurende zijn gevangenschap voortdurend lichamelijk en geestelijk gemarteld.
bron: iranhumanrights.org


De koerd Hossein Kamangar, een familielid van de geexecuteerde leraar Farzad Kamangar, is in januari 2012 opgeroepen om te verschijnen in Kermanshah’s Intelligence Office Detention Center en werd overgebracht naar de Dizelabad Prison.
Hij zit sindsdien in tijdelijke hechtenis en wordt verhoord over het hebben van banden met een koerdische partij.
bron: iranhumanrights.org


Mehrnews berichtte dat door een virusaanval op de computers op Kharg island in de Gulf die het olietransport in Iran regelen, deze sinds zondag zijn afgekoppeld van het internet.
Uren lang waren de websites van het ministerie van olie en National Iranian Oil Company offline, maar maandagmiddag werkte de website van het ministerie weer.
De woordvoerder van het ministerie van olie zei tegen de website SHANA dat in tegenstelling tot eerdere berichten uit Iran, er wel degelijk data op enige servers is vernietigd.
Het olieministerie heeft een cyber crisis committee" opgericht.
bron: en.greenvoice


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Blijft een zorgenkindje, de Iraanse software.