Monday, April 23, 2012

Iran: meer

De voorzitter van de amerikaanse Homeland Security commissie weerspreekt de iraanse beweringen dat Iran de techniek van een amerikaanse RQ-170 Sentineldrone heeft gekopieerd en nu in staat is zelf een drone te maken.
In december 2011 was deze drone in oost-Iran gecrasht.
bron: voanews.com


De vice president of the Tehran and Suburbs Vahed Bus Workers Syndicate Ebrahim Madadi is vrijgelaten nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten.
Reza Shahabi, de andere medewerker van het Tehran and Suburbs Vahed Bus Workers Syndicate zit nog steeds in de gevangenis.
bron: iranlaborreport


Het plaatsvervangend hoofd van de nu verboden NGO Human Rights Defenders Centre en activiste Nargess Mohammadi is in beroep veroordeeld tot 6 jaar gevangenis en een reisverbod naar het buitenland. oorspronkelijk was zij tot 11 jaar veroordeeld .
Zij was aangeklaagd voor verzamelen en samenzweren tegen de nationale veiligheid, lidmaatschap van het Human Rights Defenders Centre en propagandaactiviteiten tegen de Islamic Republic.
bron: radiozamaneh.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Op CNN las ik een paar weken geleden dat Iran erg blij was met die drone, omdat ze 'veel van de technologie konden leren'.

christinA eijkhout said...

ja klopt, maar of ze het nu zelf hebben gedaan of toch via China ofzo hulp hebben,,,,,,,