Monday, April 02, 2012

Iran: verder

De iraanse pastor Youcef Nadarkhani die ter dood is veroordeeld omdat hij weigert terug te keren naar de islam heeft volgens het hoofd van Present Truth Ministries nog steeds geen afschrift van zijn doodsvonnis gehad. Ook zijn advocaat heeft geen bericht ontvangen.
Ook in beroep is hij ter dood veroordeeld en er wordt gezegd dat hij ieder ogenblik kan worden geexecuteerd.
bron: worthynews.com


Fars newsagency meldt dat Iran op 21 mei de eerste fase van het binnenlandse internet opent.De minister van Communication and Information Technology heeft gezegd dat  dit de eerste prioriteit van het iraanse nieuwe jaar is.
Zonder verder hierop in te gaan zei hij dat dit bestaat uit een plaatselijk data center, zoekmachine en een binnenlandse e-mail service .
bron: freedomessenger
Gisteren is in Iran Sizdeh Bedar gevierd, de dertiende en laatste dag van de feestelijkheden rondom de viering van het iraanse nieuwjaar.
Traditioneel is dit een dag die buiten wordt gevierd in parken en de natuur.Vroeger dacht men dat binnenblijven op die dag ongeluk bracht
De oorsprong van het feest is duizenden jaren oud.
bron: freedomessenger


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

3 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ze zullen dat internet bij de Chinezen hebben afgekeken. Mocht je dit nog tijdig lezen: Ned. 2, 20:55 uur: Tegenlicht over Iran (vandaag!)

christinA eijkhout said...

Dank voor de tip. Ik heb het op uitzending gemist gezien, interessant.

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Vond ik ook.