Monday, June 04, 2012

Iran: das 4 juni 2012

In Iran zijn in de provincie Nimroz 3 mannen opgehangen. De mannen, afghaanse inwoners van de provincie Takhar waren veroordeeld in relatie to drugs. De autoriteiten meldden dat 2 mannen ongeveer 25 jaar oud waren, en een man 36 jaar.
Het aantal afghanen in iraanse gevangenissen is onbekend, de afgelopen jaren zijn meerdere afghanen opgehangen.
bron: freedomessenger


De iraanse minister van defensie heeft gezegd dat de nieuwe plaats om satellieten te lanceren voor 80% klaar is.Op het ogenblik heeft Iran twee plaatsen voor ruimteonderzoek, een lanceerinstallatie in Semnan, en een satelliet monitorplaats bij Mahdasht.
Hij maakte niet bekend wanneer bekendgemaakt wordt waar deze plaats ligt.
bron: ameinfo.com
In Iran is het verkopen van een stropdas sinds 1979 verboden. De afgelopen jaren zijn echter langzaam weer stropdassen in boutiques gesignaleerd.
Vreemd genoeg is het dragen niet verboden, hoewel dit niet wordt aangemoedigd. Veel mensen dragen een stropdas. De winkels hebben volgens ISNA een brief van de politie gekregen om de dassen uit etalages te halen en dat degenen die zich hieraan niet houden, het risico lopen dat hun winkel wordt gesloten.
bron: The Guardian


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Anonymous said...

Het grappige is dat alle artsen in Iran een stropdas dragen, alsmede veel advocaten (niet de advocaten die door het regime aan de verdachte worden toegewezen). Op onze Ambassade droegen veel Iraanse werknemers ook een stropdas, maar die ging af wanneer zij naar huis gingen.

Groetjes / Loes

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Stropdas als statussymbool. Prins Claus had het eens moeten horen :-).